Sursa foto Facebook Primaria Manesti
Sursa foto Facebook Primaria Manesti

Hidro Prahova a emis o atenționare pentru locuitorii Comunei Mănești prin care li se interzice consumul din rețeaua  publică. În sursa de apă a fost depistat arsenic; o substanță cancerigenă care ingerată în timp, poate provoca probleme serioase de sănătate.

Instiintare DSP Prahova, foto facebook Primaria Manesti
Instiintare DSP Prahova, foto facebook Primaria Manesti

Apa infestată cu arsenic este toxică atât pentru oameni, cât și pentru animale sau sol. Administratia locală a Comunei Mănești a instalat în localitate niște rezervoare cu apă potabilă pentru populație, până la eradicarea sursei de poluare.

Apă nu poate fi folosită pentru băut și gătit, ci doar uzul menajer. Anunțul postat de primărie pe pagină de socializare a fost făcut la 8 zile după ce s-a primit adresa din partea HIDRO Prahova, timp în care oamenii au consumat apă de la rețeaua publică.

Primăria Mănești a adus apă potabilă în cuburi de plastic

Prețul plătit de un consumator casnic din Comuna Mănești, pentru furnizarea unui metru cub de apă, este de 6,45 lei. Arsenicul este folosit în industria textilă, a sticlăriei, vopselurilor, hârtiei, adezivilor metalici, în prelucrarea lemnului, pesticide, aditivi alimentari sau produse farmaceutice. Organizația Mondială a Sănătății atrage atenția asupra infestării foarte mari cu arsenic a surselor de apă, în  țări că Argentina, Bangladesh, Cambodia, Chile, China, India, Mexico, Pakistan, SUA și Vietnam.