NASA avertizează:  2022 al cincilea cel mai cald an de la începutul măsurătorilor. Trendul este ascendent legat de încălzirea globală

Această analiză a NASA este făcută cu ajutorul stațiilor meteo

NASA a realizat o statistică extrem de îngrijorătoare. În această analiză se arată că de la începutul măsurătorilor meteorologice, anul 2022 este cel mai cald al V-lea an al din 1990. Dar și cel mai cald al IX-lea an consecutiv. Astfel explică specialiștii NASA, continuă trendul legat de încălzirea globală. În sprijinul acestei afirmații, cei de la NASA au realizat măsurători care arată că în 2022 temperatura a crescut cu 0.89 grade Celsius față de 1951-1980. „Acest trend este absolut alarmant”, a spus administratorul NASA Bill Nelson. „Deja încălzirea globală lasă semne pe întreaga planetă: incendiile de pădure se intensifică. Uraganele sunt din ce în ce mai puternice, nivelul mărilor este în continuă creștere. NASA se bazează pe noi pentru a face oamenii se înțeleagă problema schimbării climei. Sistemul nostru de observare va face analizele necesare pentru a ajuta omenirea să se confrunte cu schimbarea climei de pe planeta”, a mai spus acesta.

În ultimul secol temperatura globală a crescut cu mai mult de un grad

Încălzirea globală este îngrijorătoare având în vedere că în ultimul secol, temperatura medie globală a crescut cu 1.11 grade Celsius, mai spun experții.  Motivul pentru care încălzirea globală este în continuă creștere este acela că activitatea umană continuă să răspândească foarte multe gaze toxice în atmosferă. Deci pe termen lung, impactul va continua, a explicat Gavin Schmidt, director GISS, cei care coordonează centrul legat de modelarea climei.

Anul 2022- record la poluare

Emisiile de gaze au fost mai puține la începutul lui 2020 odată cu debutul pandemiei de COVID 19. Doar că recent specialiștii NASA ca și oamenii de știință din toată lumea au concluzionat că 2022 a fost anul cu cel mai mare record de emisii de dioxid de carbon din atmosfera. De altfel, NASA a mai detectat și foarte multe emisii de metan, un alt gaz extrem de puternic. Regiunea Artică continuă să experimenteze cel mai cald trend. De patru ori mai cald decât media globală, potrivit cercetărilor celor de la GISS prezentate la sfârșitul anului 2022. Schimbările climatice au intensificat ploile și furtunile tropicale. Anul trecut spre exemplu a avut loc un muson torențial care a devastat Pakistanul, iar uraganul Ian a făcut ravagii în Statele Unite, mai spun specialiștii .

Analiza NASA făcută și cu ajutorul sateliților

Această analiză a NASA este făcută cu ajutorul stațiilor meteo. Inclusiv cele din Antartica și totodată cu ajutorul instrumentelor care sunt montate pe nave maritime. De altfel toate aceste date sunt corelate cu cele care provin de la sateliții pe care NASA îi are lansați încă din 2002. Legat de analiza pe care NASA a făcut-o din 1951-1980, aceasta s-a realizat pe baza studierii unor fenomene precum El Nino și la La Nina. Totodată au fost analizați și anii care au avut temperaturi foarte ridicate sau foarte joase. O analiză separată a administrației Naționale a Oceanelor și a Atmosferei arată că 2022 a fost cel mai cald al șaselea an din 1880 până acum. Dar ei au altă bază de date din perioada 1901-2000 și altă metodologie.