21.5 C
București
duminică, 22 septembrie, 2024

Activiștii de mediu au lovit din nou. De data aceasta au „atacat“ pictura Nașterea lui Venus de Botticelli | VIDEO

Activiștii de mediu au vizat pictura Nașterea lui Venus a lui Sandro Botticelli din Galeria Uffizi din Florența, Italia. Ei au solicitat acțiuni pentru a sprijini victimele vremii extreme cauzate de schimbările climatice, potrivit Time.

Incidentul a avut loc la 3 săptămâni după ce activiștii de mediu au atacat pictura Giocondei cu supă.

Cei doi au lipit marți seară fotografii cu inundațiile mortale din 2023 din Toscana pe sticla care protejează pictura. De asemenea, ei au desfășurat un banner pe care scria „Fondo Riparazione”, care se traduce prin „Fondul de reparații”, potrivit unui videoclip postat pe X de grupul activist „Ultima Generazione” sau „Ultima generație”.

„Solicităm guvernului să ia măsuri concrete pentru a sprijini comunitățile afectate de dezastrele climatice, a spus grupul.

Pe site-ul său, grupul spune că dorește un „fond de reparații” permanent de 20 de miliarde de euro. Cu acești bani vor fi ajutate victimele dezastrelor climatice.

Fondurile vor fi obținute prin reducerea subvențiilor publice și a profiturilor suplimentare din industriile combustibililor fosili, a cheltuielilor militare și a salariilor managerilor din industriile de stat consumatoare de energie și „clasa politică”, potrivit activiștilor.

Associated Press a raportat că după protest, autoritățile au eliberat camera, au eliminat pozele și au redeschis zona în 15 minute. Poliția i-a ridicat pe cei doi și i-a dus la audieri.

Activiștii de mediu au lovit din nou

TIME a contactat poliția pentru mai multe informații. Între timp, galeria a declarat pentru TIME într-un e-mail că „nu au existat daune” datorită „protecției sticlei”.

Grupul activist a declarat că un bărbat de 40 de ani din Empoli care s-a implicat în protest „a încălcat măsurile de precauție, acceptând riscul de a ajunge în închisoare”. Acțiunea a sfidat o nouă lege de „vandalism ecologic” care impune amenzi mai mari protestatarilor care deteriorează monumente și situri de cultură. Ministrul Culturii, Gennaro Sangiuliano, a salutat adoptarea legii în ianuarie. A spus că este „o zi frumoasă pentru cultura italiană și în special pentru moștenirea artistică și arhitecturală a națiunii”.

Acțiunea de marți nu este prima nesupunere civică cu consecințe a grupului. Anul trecut, o instanță a Vaticanului a amendat și condamnat doi protestatari – care s-au lipit de statuia lui Laocoon și a fiilor săi dintr-unul dintre Muzeele Vaticanului – la nouă luni de închisoare, deși pedeapsa a fost suspendată pe baza acordului că nu vor mai comite acte de vandalism în Vatican timp de cinci ani. Instanța a amendat și un alt protestatar pentru că a filmat.

spot_img
Latest news
știri