13.2 C
București
vineri, 29 martie, 2024

Incompetența duce la poluare, iar poluarea duce la o amendă în valoare de 65.000 de lei

Un incendiu stins cu amenzi în valoare de 65.000 de lei: în urmă cu câteva zile, la începutul lunii martie, a izbucnit un incendiu la o fabrică de produse din ţiţei din Prahova.

Cauza, considerată de mulți o greșeală umană, a constat în folosirea unui dispozitiv de sudură.

Greșeala, mai puțin umană, repetitivă și previzibilă în România, a fost faptul că nu s-au respectat normele.

Prima problemă: două persoane au fost rănite și au suferit arsuri grave pe suprafeţe extinse ale corpului şi la căile respiratorii. Din nou previzibil: a fost nevoie ca victimele să fie transferate la spitale pentru mari arşi din străinătate.

A doua problemă: incendiul a avut degajare mare de fum, iar Garda de Mediu Prahova a constatat faptul că fabrica nu a luat măsuri pentru a preveni poluarea.

Deznodământ: Garda de Mediu Prahova a amendat cu 65.000 de lei fabrica de produse pe bază de petrol din Inoteşti.

Comisarii GNM CJ Prahova au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 65.000 lei pentru neconformităţile constatate

Marți seară, printr-un anunț publicat pe pagina de Facebook, Garda de Mediu Prahova a precizat că, în urma incendiului produs la instalaţia industrială deţinută de un operator din comuna Colceag, sat Inoteşti, comisarii GNM CJ Prahova au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 65.000 lei pentru neconformităţile constatate.

În urma verificărilor s-a constatat că titularul de activitate sancţionat nu a identificat/prevenit riscurile pe care preparatele deţinute în hala în care s-a produs incendiul, le poate prezenta pentru mediul înconjurător, precum şi a impactului degajării de noxe evacuate în atmosferă pe perioada manifestării incendiului”, se arată în postarea de pe Facebook.

De asemenea, comisarii de mediu au dispus măsuri de gestionare a deşeurilor rezultate în urma incendiului şi supravegherea operaţiunilor din cadrul instalaţiei industriale pentru a preveni repetarea unor astfel de evenimente, menționează G4 Media.

Latest news
știri