17.7 C
București
marți, 30 aprilie, 2024

Mircea Fechet: ”Accesul cetățenilor în pădure trebuie să fie liber, nerestricționat”

Ministrul Mircea Fechet a participat la noi discuții privind Codul Silvic

În cursul acestei dimineți, ministrul Mircea Fechet a transmis că dezbaterile pe noul Cod Silvic continuă în cadrul comisiilor reunite pentru mediu, din Senat.

Mircea Fechet: ”Voi repeta acest lucru de oricâte ori va fi nevoie: accesul cetățenilor în pădure trebuie să fie liber, nerestricționat”

Chiar dacă există riscul ca unii să mai uite deșeuri, pet-uri, gunoaie, am încredere că, odată cu implementarea sistemului garanție-returnare, acestea vor fi tot mai puține”, a declarat ministrul Mediului.

În egală măsură, oficialul a punctat că metoda cea mai eficientă prin care este descurajat furtul de lemne nu este cea prin care li se interzice cetățenilor accesul în pădure, ci cea de confiscare a mijlocului de transport cu care se fură masa lemnoasă.

Prin urmare, datoria Ministerului Mediului este să se asigure că prin acest Cod Silvic sunt descurajați hoții de lemne.

”Conflictul de interese este un alt element de noutate”

Cred că miza acestui Cod Silvic este de a asigura un echilibru între interesele fiecărei entități, fie că vorbim de societate civilă, ONG-uri, sindicate, proprietari de pădure, pădure privată sau pădure din domeniul public al statului român. Mă bucur că participă activ la dezbateri și reprezentanții industriei, pentru că discutăm despre 100 de mii de locuri de muncă influențate de deciziile luate aici”, a transmis ministrul Mediului din România.

Latest news
știri