7.4 C
București
vineri, 19 aprilie, 2024

Șoferii, buni de plată: se pregăteşte o nouă taxă pe poluare

Poluarea se va taxa, iar șoferii vor fi printre primii nevoiți să deschidă portofelul. Este vorba despre o nouă taxă, bani care vor fi plătiți de posesorii de autovechicule, conform angajamentului luat de către autorități la Bruxelles.

Este rezultatul unui angajament luat de Guvern la Bruxelles, prin care Executivul a spus că în ţară vom avea transport fără emisii de carbon, adică va fi introdus principiul taxării verzi, un nou sistem de taxare pentru drumuri şi promovarea transportului cu emisii zero, arată Știri de Cluj.

Se pregăteşte o nouă taxă de poluare: poluatorul plătește

Clar ne aşteptăm la o nouă formă de taxare a automobilului, în special a celui poluant. Însă de când a fost eliminat timbrul de mediu, au fost discuţii permanente pentru a găsi o variantă de taxare în continuare. Au trecut nişte ani de atunci şi e clar că toate guvernele au lucrat pentru a implementa o nouă taxă de poluare care să ţină cont cât mai bine de principiul poluatorul plăteşte”, a spus Adrian Mitrea, specialist în piaţa auto, luni, la Antena 3.

Conform specialistului, până în momentul de față nu există o variantă, ci numai un angajament. Totuși, acest lucru nu  înseamnă că nu ne putem aştepta ca o nouă taxă să intre în vigoare, mai ales că o astfel de taxă se găseşte în mai multe ţări din Uniunea Europeană.

În cursul lunii ianuarie, Tanczos Barna, ministrul Mediului, a declarat că taxa pe poluarea provenită de la vehicule poate fi o soluţie și că, din 2022, ar trebuie să avem „o decizie fără echivoc şi asumată”.

Anul 2022 va fi, cel mai probabil, anul în care noua taxă auto ar putea fi introdusă.

Latest news
știri