28.1 C
București
marți, 7 mai, 2024

Legenda rugby-ului din Marea Britanie și-a purtat în brațe colegul cu dizabilități, trecându-l peste linia de sosire

Bărbatul purtat în brațe de Kevin Sinfield este un fost coleg care suferă de boala neuronului motor, o afecțiune pentru care nu există tratament

Kevin Sinfield, o adevărată legendă a rugby-ului din Marea Britanie, s-a oprit înainte de linia de sosire la prima ediție a Maratonului Rob Burrow din Leeds pentru a-și purta prietenul peste linie.

Evenimentul, numit după fostul star al echipei Leeds Rhinos, Burrow, diagnosticat cu boala neuronului motor în 2019, a atras participarea a peste 12.000 de persoane.

Sinfield a fost sursa de inspirație pentru acest eveniment, el alegând să împingă scaunul cu rotile a fostului său coleg de echipă

După ce a împins scaunul cu rotile pe parcursul traseului de 42 de kilometri (26.2 mile), Kevin Sinfield și-a purtat prietenul în brațe, în aplauzele a mii de spectatori prezenți la evenimentul sportiv.

Kevin Sinfield este un om extraordinar, în prezent nu există un om mai mare în Marea Britanie. El este modelul, bine jucat Kevin! Acesta a fost probabil unul dintre cele mai emoționante momente sportive pe care le-am văzut”, au transmis comentatorii evenimentului.

Legenda rugby-ului din Marea Britanie: ”Astăzi sărbătorim prietenia”

Maratonul a avut ca scop strângerea de fonduri pentru The Rob Burrow Centre for Motor Neurone Disease Appeal și Leeds Hospitals Charity, precum și pentru alte cauze, transmite BBC.

Sprijinul comunității MND prin intermediul Maratonului Rob Burrow din Leeds a fost fantastic”, a declarat Sinfield, care și-a propus numeroase provocări de strângere de fonduri în sprijinul prietenului său prin intermediul sportului.

Înaintea cursei, Sinfield le-a mulțumit tuturor celor implicați pentru ”crearea unei astfel de realizări incredibile în numele lui Rob”.

Astăzi sărbătorim prietenia”, a adăugat sportivul.

Sportivul a strâns peste 8 milioane de lire sterline pentru Centrul Afecțiunilor Neuronului Motor și Organizația Caritabilă Leeds Hospitals

Sinfield a strâns peste 8 milioane de lire sterline pentru organizațiile caritabile MND, participând la mai multe inițiative, printre care și alergarea a șapte ultramaratoane consecutive în luna noiembrie.

La sfârșitul anului 2020, Sinfield a alergat șapte maratoane în șapte zile, iar în 2021 a parcurs 101 mile în 24 de ore.

Latest news
știri