Ministrul Mediului și Ionuț Sorin Banciu, secretar de stat în MMAP, au efectuat, la finalul săptămânii trecute, o vizită de lucru, la DS Smith, Fabrica de hârtie Zărnești.
Compania este unul dintre cei mai importanți producători de hârtie și carton ondulat din România și funcționează încă din 1853.
Ministrul Mediului: ”Fabrica de hârtie Zărnești reprezintă un model de afacere de succes”
Mircea Fechet a precizat că produsele din hârtie trebuie să fie realizate ținând cont atât de nevoile economice ale societății, cât și aspectele de mediu.
”Sustenabilitatea este cuvântul cheie care ar trebui să stea la baza dezvoltării oricărei societăți și mă bucur că regăsesc aici, la Fabrica de hârtie de la Zărnești, un model de business circular, gândit și construit în jurul acestui concept. Proiectarea, producția, utilizarea și reciclarea ambalajelor din hârtie trebuie realizate într-un mod cât mai sustenabil posibil, iar la Zărnești am vazut că acest deziderat este, de fapt, o realitate și un model de afacere de succes”, a declarat Mircea Fechet.
Secretar de stat în MMAP: ”Economia circulară elimină deșeurile și poluarea și menține materialele și produsele în uz pentru mai mult timp, reducându-se astfel presiunea asupra resurselor naturale”
În egală măsură, Ionuț Sorin Banciu, secretar de stat în MMAP, a precizat că fiecare produs reciclat are un impact pozitiv semnificativ asupra mediului, climei, sănătății și economiei.
”Prin punerea în practică a principiilor de proiectare circulară, a prevederilor Regulamentul European pentru reutilizarea ambalajelor, la Fabrica de hârtie de la Zărnești, se realizează produse mai ușor de reciclat, care conduc treptat la înlocuirea ambalajelor din plastic de unică folosință cu alternative din fibre mai sustenabile. Se va reduce, astfel, cantitatea de deșeuri depozitate la groapa de gunoi, în special a materialelor plastice problematice”, a subliniat Ionuț-Sorin Banciu.