15 C
București
joi, 2 mai, 2024

Specialiștii avertizează că în aceste zile sunt erupții solare puternice care pot afecta comunicațiile

Activitate solară puternică prognozată de specialiști în aceste zile. Oamenii de știință spun că erupțiile pot afecta comunicațiile pe unde scurte.

Cei care au făcut constatarea sunt oamenii de știință de la institutul de Geofizică Aplicată Fedorov din Moscova. Aceștia au precizat că erupțiile sunt de clasă X, inclusiv de protoni. Iar condițiile radio cu unde scurte sunt de așteptat să se deterioreze. Ecranele de clasa X sunt cele mai mari explozii din sistemele solare. Erupțiile pot crea furtuni de radiații de lungă durată. Exploziile de protoni sunt o furtună de particule energetice solare, compuse în principal din protoni. Erupțiile solare se produc atunci când câmpurile magnetice puternice din și din jurul soarelui se reconectează. Ele pot afecta câmpul magnetic al Pământului cu potențialul de a deteriora sateliții și echipamentele de comunicații, potrivit NASA. Așa se face că în 2022, o furtună geomagnetică a făcut ravagii. Aceasta a fost declanșată de o explozie mare de radiații de la soare. Și a eliminat 40 de sateliți SpaceX recent lansati.

Erupțiile solare au deputat duminică

Oamenii de știință ruși spun că erupțiile solare au fost observate încă de duminică. Nu mai puțin de trei astfel de fenomene, unul dintre ele având o durată de 14 minute au avut loc. Drept urmare acesta a fost însoțit și de o întrerupere a comunicațiilor radio. Erupțiile solare sunt explozii puternice de energie. Acestea pot afecta comunicațiile radio de înaltă frecvență (HF). Rețelele de energie electrică, semnalele de navigație și pot prezenta riscuri pentru nave spațiale și astronauți. De asemenea ele sunt cele care eliberează cantități imense de particule cu energie înaltă și gaze extrem de fierbinți.

Pot avea și efecte asupra oamenilor

Mitch Batros de la Earth Changes Media spunea că există o legătură directă. Între aceste explozii și efecte biologice asupra oamenilor. Asta pentru că este afectat câmpul magnetic din preajma oamenilor. Astfel din cercetările efectuate s-a concluzionat că activitatea solară are efecte chiar asupra conștiinței umane. Mai exact ne pot afecta sistemul nervos central. Dar și comportamentul omenesc și întreaga reacție psihofiziologică.

Latest news
știri