16.3 C
București
marți, 7 mai, 2024

Evacuare în masă în Tenerife, din cauza unui incendiu de proporții

Flăcările au izbucnit într-o arie împădurită din nord-estul insulei, cu riscuri semnificative pentru Parcul Naţional Corona Forestal și zona înconjurătoare

Autorităţile spaniole au ordonat evacuarea a patru sate de pe insula Tenerife, cea mai mare din arhipelagul Canare, relatează Reuters, citat de Digi 24.

Incendiul din Tenerife a izbucnit în noaptea de marţi spre miercuri

Flăcările s-au extins foarte rapid și au făcut ravagii într-o zonă împădurită din partea de nord-est a insulei Tenerife, îngreunând sarcina pompierilor.

Acest incendiu are un potenţial uriaş, am cerut mijloace suplimentare”, a declarat Rosa Davila, preşedintele consiliului din Tenerife, la postul de radio local.

Afectează în principal Corona Forestal (parcul naţional), unde sunt foarte mulţi pini şi păduri. Este o zonă abruptă şi sunt necesare avioane”, a adăugat oficialul.

Incendiul a fost agravat de valul de căldură, iar pompierii se luptă să controleze flăcările. Focul a afectat deja aproximativ 130 de hectare de teren, inclusiv zone din apropierea vulcanului Teide

Miercuri dimineaţa devreme, incendiul devastase deja aproximativ 130 de hectare în apropierea vulcanului Teide, cel mai înalt vârf din Spania, mai informează sursa citată.

În cursul săptămânii trecute, Insulele Canare au fost afectate de un val de căldură care a lăsat multe zone extrem de uscate şi a crescut riscul de incendii, au avertizat serviciile de urgenţă.

Conform informațiilor de ultimă oră, a fost declarată stare de urgență, iar sute de oameni au fost evacuați.

Focul continuă să facă ravagii pe sute de hectare și a dus la închiderea a două autostrăzi.

Latest news
știri