17.1 C
București
joi, 19 septembrie, 2024

FOTO | Primii pui de castor născuți în comitatul Hampshire din Anglia în ultimii 400 de ani

Castorii s-au reprodus, după 400 de ani, în comitatul Hampshire din Anglia.

Doi pui de castor au fost observați anul acesta într-o incintă din Ewhurst Park, lângă Basingstoke, Hampshire. Sunt primii castori născuți în acest comitat englez, după 400 de ani, potrivit The Independent.

Din iulie, de când au fost văzuți prima dată, ei au fost observați în timp ce înotau și rodeau truchiuri de copac. Părinții lor, numiți Chompy și Hazel, au fost eliberați în zonă în ianuarie 2023. Aceștia au fost primii doi castori introduși în Hampshire după 400 de ani.

Fiona Kenny, șefa managementului ecologiei din Ewhurst Park, a fost printre primii care au descoperit puii.

„Arătam incinta unui grup când am auzit un sunet distinctiv”, a spus ea.

„Deodată am fost uimiți să vedem un pui de castor în apă. A fost un moment incredibil”, a mai zis Kenny.

Castorii au fost vânați până la dispariție în Marea Britanie în secolul al XVI-lea pentru blana, glandele și carnea lor. În prezent, ei pot fi găsiți în sălbăticie în câteva râuri din Scoția.

În Anglia, acestea au fost introduși în incinte din mai multe comitate, deși pot fi găsiți și în sălbăticie.

Mamiferele semi-acvatice sunt importante pentru refacerea peisajelor. Castorii acționează ca „ingineri de ecosistem”. Ei construiesc baraje și tăie copaci pentru a oferi habitat și resurse vitale pentru insecte, pești, plante, păsări și lilieci și pentru a ajuta la atenuarea riscurilor de inundații.

Experții în viața sălbatică au spus că castorii trebuie să se întoarcă în sălbăticie pentru a ajuta la abordarea crizei climatice și naturale.

spot_img
Latest news
știri