11.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Efectele schimbărilor climatice. Zmeură, în decembrie

Schimbările climatice ne uimesc pe toți, mai ales atunci când putem culege zmeură în luna decembrie, înainte de Crăciun

Dănuț Panait este unul dintre agriculturii care văd efectele schimbărilor climatice. El culege zmeură în luna decembrie, înainte de Crăciun, după cum notează adevărul.ro. Temperaturile mult prea ridicate pentru această perioadă a anului, i-au oferit posibilitatea să culeagă aceste fructe chiar din grădina sa(n.r. Buzău).

Plantele continuă să genereze alte fructe. De la an la an ne confruntăm cu aceste temperaturi anormale, considerăm noi, cei care am avut o copilărie cu zăpezi mari. Practic, și noi suntem surprinși, susține Dănuț Panait, potrivit sursei citate. De regulă, butașii de zmeur rodesc primăvara şi rezistă până la sfârşitul toamnei. Anul acesta, a fost o toamnă extrem de blândă, lucru care a dat posibilitatea fructelor să se mențină până în luna decembrie. Evident, gustul recoltei din această perioadă este puțin mai fad, însă, suficient de bun cât să fie consumate.

Efectele schimbărilor climatice. Zmeură, în decembrie

Activitățile noastre au influențat clima Pământului din cauza cantități enorme de gaze cu efect de seră, adăugate la cele care apar în mod natural în atmosferă.

Aceste emisii suplimentare de gaze cu efect de seră provin în principal din arderea combustibililor fosili pentru producerea de energie, precum și din alte activități umane precum tăierea pădurilor tropicale, agricultura, creșterea animalelor și producția de substanțe chimice. Dioxidul de carbon (CO2) este gazul cu efect de seră produs cel mai frecvent de activitățile umane.

Astfe, schimbările climatice sunt resimţite din plin agricultorii, cei care depind în mare parte de vreme, pentru recolte bune. Clima, în ultimul timp, a suferit schimbări care afectează inclusiv pomicultura. Nu este de mirare că pomii înmuguresc de două ori pe an, iar meteorologii susțin că, până în 2050, încălzirea globală va afecta tot ce înseamnă ecosistem.

Din aceste motive, toate statele trebuie să aibă politici bine definite privind combaterea poluării, managementul deșeurilor și folosirea resurselor naturale.

Citește și: Schimbările climatice vor crește probabilitatea de a vedea curcubeie

Latest news
știri