Vânătoarea de trofee, încurajată de parlamentarii PNL

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Mai mulți parlamentari încurajează vânătoarea de trofee, motivând că vor să ofere sprijin fermierilor care au fost păgubiți de animalele sălbatice.

Proiectul de lege a fost depus la Senat și prevede că vor putea fi ucise peste cotele stabilite acele specii care distrug culturile oamenilor, doar că pe listă au ajuns, pe lângă vulpi și mistreți, marmota, capra neagră, cerbul și căpriorul, precizează Știrile Pro Tv.

Liber la vânătoarea de trofee: un proiect susținut și încurajat de PNL

E o listă generală aprobată dinainte. Scopul e șacalul, mistrețul și căpriorul. Fondul cinegetic trebuie apărat”, a declarat Ioan Cupșa, deputat PNL și inițiator al proiectului.

Potrivit inițiativei, animalele vor putea fi vânate ori de câte ori este nevoie, în afara cotelor stabilite, printr-o decizie a administratorului. Lista respectivă cuprinde peste 50 de specii de păsări și animale, mai multe organizații de mediu arătându-se revoltate și trăgând multiple semnale de alarmă.

Voi fi împușcate animalele lipsite de apărare, cu precădere speciile atractive pentru vânători

O satisfacție sporită vânătorilor, care primesc acum cotă suplimentară de a omorî nelimitat animale lipsite de apărare invocând aceste pagube. Nu știu cu ce a greșit marmota fermierilor, nu există ferme în golurile alpine. Marmota, capra neagră și cerbul sunt specii extrem de atractive pentru vânătoarea de trofee”, a explicat Gabi Păun de la Agent Green.

Proiectul de lege face referire și la despăgubirile acordate mai repede fermierilor care se trezesc cu culturile distruse, mai arată sursa citată.