22.2 C
București
duminică, 28 aprilie, 2024

Fondul Monetar Internațional: ”40% dintre locurile de muncă de pe glob vor fi afectate de evoluția Inteligenței Artificiale”

Locurile de muncă bine plătite vor fi cele mai afectate, iar unii oameni și-ar putea pierde mijloacele de existență

Fondul Monetar Internațional avertizează că 40% dintre locurile de muncă de pe glob vor fi afectate de evoluțiile înregistrate în domeniul Inteligenței Artificiale, scrie Euronews România.

Avertismentul a fost transmis de șefa FMI, Kristalina Georgieva, pe blogul oficial al instituției.

Persoanele afectate au nevoie de cursuri de recalificare

Kristalina Georgieva a cerut, în cadrul postării, ca guvernele să stabilească rețele de protecție socială și să pregătească cursuri de recalificare pentru persoanele afectate de evoluțiile de la nivelul AI.

Șefa FMI a spus, de asemenea, că omenirea se află ”în pragul unei revoluții tehnologice care ar putea impulsiona productivitatea. În plus, ar putea impulsiona creșterea globală și majora veniturile în întreaga lume”.

Șefa FMI: ”Unii oameni și-ar putea pierde mijloacele de existență”

Comparând situația actuală cu impactul evoluțiilor din domeniul IT, Georgieva a subliniat că automatizarea s-a concentrat pe sarcini de rutină, în timp ce Inteligența Artificială poate prelua sarcini complexe.

Prin urmare, vor fi afectate locurile de muncă bine plătite.

În țările emergente, cum ar fi India și Brazilia, se estimează că 40% dintre locurile de muncă vor fi afectate.

În ceea ce privește țările cu venituri mici, procentul va fi de 26%.

Infrastructura și calificările insuficiente contribuie la această situație, iar discrepanțele între generații în adoptarea beneficiilor AI pot intensifica conflictele.

Contrar declarațiilor făcute de Fondul Monetar Internațional, analiștii anticipază că, începând de anul viitor, Inteligența Artificială va contribui la prevenirea pierderilor în cadrul companiilor

Până în 2024, tehnologia de Inteligenţă Artificială Generativă (AI) va juca un rol crucial în strategiile organizațiilor.

Deși AI-ul generativ are limite, se așteaptă ca organizațiile să îl integreze pentru a completa strategiile specifice industriilor lor.

Bryan Harris, CTO la SAS, evidențiază aplicațiile în diverse sectoare, cum ar fi băncile, sănătatea și producția.

De asemenea, analiștii prevăd că AI-ul va genera noi locuri de muncă, contrar temerilor anterioare. Mai mult, AI va contribui activ la creșterea economică.

Latest news
știri