20.4 C
București
luni, 29 aprilie, 2024

Brazilia se sufocă la +62,3°C. Temperatură record la Rio de Janeiro

Brazilia se confruntă cu un val de căldură fără precedent.

Brazilia e înăbușită de un val de căldură extremă. Duminică s-au înregistrat recorduri, indicele de căldură din Rio de Janeiro atingând 62,3 grade Celsius, cel mai ridicat din ultimii zece ani, au declarat autoritățile meteorologice citate de Global Nation.

Indicele de căldură măsoară temperatura resimțită, ținând cont de umiditate. Luni, temperatura maximă reală în oraș a fost de 42 de grade Celsius, potrivit sistemului meteo Alerta Rio.

Recordul de 62,3°C a fost înregistrat în vestul Rio la ora locală 09:55 și a fost „cea mai înaltă” de când Alerta Rio a început să țină astfel de înregistrări, în 2014.

Plajele emblematice Ipanema și Copacabana au fost pline de oameni în timp ce autoritățile au publicat sfaturi utile pentru ca aceștia să nu fie afectați de căldură.

„Mi-e foarte teamă că se va înrăutăți, pentru că populația crește foarte mult. Defrișările sunt foarte mari din cauza creșterii locuințelor”, a zis Raquel Correia, o asistentă din Rio.

Recordul anterior al indicelui de căldură a fost stabilit în noiembrie, când a atins 59,7°C.

Concomitent, sudul țării a fost lovit de ploi extreme. Acestea vor continua pe parcursul acestei săptămâni.

„Săptămâna va fi de risc foarte mare în zona centra-sudică Braziliei din cauza ploilor intense și a furtunilor. Cel mai îngrijorător sistem este un front rece foarte intens. Va veni cu ploi torenţiale şi posibile furtuni”, a avertizat duminică agenţia meteo MetSul.

Latest news
știri