13.8 C
București
luni, 20 mai, 2024

Greenpeace a lansat o campanie pentru a stopa exploatarea minieră în Pădurea Amazoniană

Exploatarea minieră este ilegală și duce la distrugerea pădurilor și la încălcarea drepturilor populațiilor indigene și locale

Membrii organizației internaționale Greenpeace au lansat o petiție pentru a salva Pădurea Amazoniană, considerată a fi cea mai mare și mai diversă regiune forestieră tropicală din lume.

Campania își propune să atragă atenția asupra amenințărilor la adresa pădurii, inclusiv asupra exploatației miniere care duce la distrugerea pădurilor și la încălcarea drepturilor populațiilor indigene și locale.

Conform Greenpeace, exploatarea minieră în Pădurea Amazoniană a crescut dramatic în ultimii ani, iar guvernele din America de Sud și din alte părți ale lumii nu se implică suficient pentru a o opri.

Pădurea Amazoniană este din ce în ce mai afectată de minerit și defrișări ilegale. Multe dintre aceste mine sunt ilegale și sunt operate de grupuri infracționale și de companii care încalcă legile privind mediul și drepturile omului

Campania îndeamnă guvernele și companiile să ia măsuri pentru a proteja pădurea Amazoniană și drepturile populațiilor indigene și locale.

Sursă foto: Facebook/Greenpeace

Greenpeace solicită, de asemenea, o mai mare responsabilitate din partea companiilor care operează în pădurea Amazoniană și o mai mare implicare a instituțiilor internaționale pentru a pune presiune asupra guvernelor și a companiilor care încalcă drepturile și distrug mediul înconjurător.

Petiția poate fi semnată aici

Manifestul membrilor Greenpeace include o petiție online prin care publicul poate să se alăture luptei pentru protejarea pădurii Amazoniene.

Reamintim că la începutul lunii aprilie, organizația a publicat un raport care dezvăluie impactul negativ al mineritului ilegal și al defrișărilor, subliniind necesitatea unei acțiuni imediate pentru protejarea acestei regiuni valoroase.

Conform raportului, există o cerere globală pentru metalele prețioase și alte resurse extrase din Amazon, iar mulți dintre cei implicați în aceste activități ilegale folosesc metode distructive.

spot_img
Latest news
știri