5.2 C
București
vineri, 15 noiembrie, 2024

Grupul celor mai bogate şapte naţiuni ale lumii (G7) a convenit să accelereze eliminarea combustibililor fosili

Decizia G7 vine în contextul creșterii presiunii internaționale asupra marilor economii pentru a acționa împotriva schimbărilor climatice și pentru a îndeplini obiectivele stabilite în cadrul Acordului de la Paris

Grupul celor mai bogate şapte naţiuni ale lumii (G7) cere reducerea consumului de gaze şi creşterea energiei electrice din surse regenerabile, în acelaşi timp cu eliminarea treptată a combustibililor fosili.

Țările membre ale G7 – Statele Unite, Marea Britanie, Canada, Franța, Germania, Italia și Japonia – s-au angajat să accelereze eliminarea combustibililor fosili în cadrul unei reuniuni la care a participat și India.

Liderii au discutat, de asemenea, despre nevoia de a ajuta țările emergente să reducă emisiile și să se adapteze la schimbările climatice.

Grupul celor mai bogate şapte naţiuni ale lumii s-a angajat să contribuie cu 100 de miliarde de dolari anual pentru a sprijini aceste eforturi în țările în curs de dezvoltare

Declarația a fost făcută de ministrul francez al Tranziţiei Energetice, Agnes Pannier-Runacher, transmite The Economic Times.

Cu toate aceste, Miniștrii Mediului și Energiei din G7 nu au dat detalii conctrete despre momentul în care vor fi realizate aceste acțiuni.

Subiectul a fost discutat la întâlnirile dedicate climei şi energiei de la Sapporo, în nordul Japoniei.

G7 a decis să aprobe un obiectiv ”de creştere drastică a energiei electrice generate de energii regenerabile”

În egală măsură, miniştrii intenționează să ia în considerare obiective numerice pentru creşterea capacităţii de energie solară la cel puţin 1 terawatt şi a capacităţii de energie eoliană offshore la 150 gigawaţi până în 2030, a punctat sursa.

În cadrul întâlnirii din Japonia, s-a subliniat importanța sprijinirii țărilor emergente în reducerea emisiilor, inclusiv prin finanțare.

Deși emisiile de pe piețele emergente au fost mult timp o preocupare a țărilor dezvoltate, Alden Meyer, asociat senior la institutul de cercetare privind schimbările climatice E3G, a declarat că ”cele mai bogate țări din lume trebuie să facă mai mult pentru a ajuta națiunile emergente să reducă carbonul”.

spot_img
Latest news
știri