18.3 C
București
sâmbătă, 4 mai, 2024

Nouă persoane au decedat și mai mulți oameni au fost dați dispăruți în urma inundațiilor care au devastat nordul Italiei

Inundațiile în Emilia-Romagna au dus la anularea Marelui Premiu de Formula 1

Nouă persoane au decedat și mai multe sunt date dispărute după ce ploile torențiale au cauzat inundații în regiunea Emilia-Romagna din nordul Italiei, au relatat oficialii, potrivit BBC News.

Aproximativ 10.000 de persoane au fost evacuate, iar unele au trebuit să fie salvate de pe acoperișuri cu ajutorul elicopterelor.

Primarul din Ravenna afirmă că orașul din nordul Italiei este acum ”de nerecunoscut”

Autoritățile au mai precizat că 14 râuri și-au ieșit din matcă, inundând 23 de localități.

În aceste condiții Marele Premiu de Formula 1 al Emilia-Romagna care urma să aibă loc în acest weekend a fost anulat.

Discuțiile de miercuri dintre autoritățile locale și organizatorii cursei de la Imola au ajuns la concluzia că evenimentul nu mai poate fi desfășurat.

Ploile torențiale vor continua

Se așteaptă mai multe ploi în regiune în următoarele zile.

Aceasta a fost, probabil, cea mai neagră noapte din istoria Romagnei”, a declarat primarul Ravenna, Michele de Pascale, postului public de televiziune RAI din Italia.

Primarul orașului Forli, Gian Luca Zattini, a declarat că orașul său este ”la pământ, devastat și oamenii suferă”, a raportat agenția de știri AFP, potrivit sursei citate.

Mai multe echipe de voluntari au sosit pentru a acorda ajutor în regiunea Emilia-Romagna

În orașul Cesena, locuitorii au urcat pe acoperișuri și au așteptat să fie salvați cu elicopterul sau barca.

În Castel Bolognese, primarul a declarat că situația este „catastrofală”, relatează corespondenta BBC, Sofia Bettiza, din Italia. Mii de oameni care locuiesc în case cu un singur etaj au avut nevoie de salvare, a adăugat primarul.

În prezent, nu există electricitate în oraș, adaugă corespondenta noastră. Oamenii se adăpostesc în săli de sport și școli din întreaga regiune Emilia-Romagna.

Mai multe drumuri din nordul Italiei au fost închise

Confirmând nouă decese în inundațiile de miercuri, președintele regional Stefano Bonaccini a declarat că au avut loc sute de alunecări de teren, ceea ce a dus la închiderea unor drumuri din regiune.

Într-o postare anterioară pe Facebook, el a îndemnat locuitorii să nu se apropie de râuri și a sfătuit persoanele care locuiesc în apropierea lor să se mute la etajele superioare.

Prim-ministrul italian Giorgia Meloni a prezidat o întâlnire de criză cu oficiali de protecție civilă și ulterior le-a mulțumit salvatorilor care și-au pus propria viață în pericol pentru a ajuta victimele.

Latest news
știri