18 C
București
luni, 16 septembrie, 2024

China cere intervenția Organizaţiei Mondiale a Comerţului în disputa subvențiilor SUA pentru vehicule electrice

America face tot posibilul pentru a decarboniza sectorul energetic

China a cerut Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC) să înfiinţeze un grup de experţi pentru a ajuta la soluţionarea unei dispute privind subvenţiile pentru sectorul vehiculelor electrice.

Acțiunea vine în temeiul Legii de reducere a inflaţiei din SUA, a anunțat Ministerul chinez al Comerţului, transmite Reuters citat de News.ro.

A doua mare economie a lumii a deschis disputa la OMC la sfârşitul lunii martie

Potrivit sursei citate, totul a pornit după ce administraţia Biden a adoptat o lege cuprinzătoare care oferă miliarde de dolari sub formă de credite fiscale pentru a ajuta consumatorii să cumpere vehicule electrice.

Mai mult, fondurile vin și în ajutorul firmelor care produc energie regenerabilă.

Conform declarațiilor făcute de Casa Albă, administrația Biden are ca scop decarbonizarea sectorului energetic al Statelor Unite ale Americii.

China cere Americii să respecte regulile Organizaţiei Mondiale a Comerţului

China nu a reuşit să ajungă la o soluţie cu SUA prin consultări care să protejeze drepturile şi interesele industriei sale de vehicule electrice, a spus ministerul în declaraţia sa şi, astfel, îşi avansează cazul la OMC.

Îndemnăm SUA să respecte regulile OMC şi să nu mai abuzeze de politicile sale industriale pentru a submina cooperarea internaţională în domeniul schimbărilor climatice”, au transmis reprezentanții din China.

spot_img
Latest news
știri