17.2 C
București
sâmbătă, 11 mai, 2024

Bucureștenii continuă să abandoneze: 500 de pui de câine au fost adunați de pe străzile Capitalei

Deși ASPA derulează multiple campanii de educare şi conştientizare, foarte multe persoane refuză să-și sterilizeze animalele de companie și le abandoneză împreună cu puii lor

500 de pui de câine au fost prinși în primele 7 luni ale anului 2023, de pe străzile din Bucureşti, informează ASPA București.

Potrivit Autorității pentru Supravegherea și Protecția Animalelor București, numărul foarte mare reprezintă unul dintre indicatorii că numărul de femele nesterilizate pe care unii cetăţeni le deţin este în creștere.

Practic, foarte multe persoane aleg să abandoneze mamele împreună cu puii lor, fie să abandoneze doar puii acestora.

Instituţia atrage atenţia că această situaţie se va repeta, întrucât femelele nesterilizate vor produce periodic pui

O parte din puii abandonaţi nu supravieţuiesc. Cei care supravieţuiesc şi sunt găsiţi, sunt duşi în adăposturile ASPA unde sunt evaluaţi medical şi urmează schema de deparazitări şi vaccinuri. În momentul în care sunt perfect sănătoşi, căţeluşii sunt propuşi spre adopţie”, a mai transmis ASPA, într-un anunț publicat pe contul de Facebook.

ASPA precizează, de asemenea, că, din păcate, mulţi pui devin adulţi în adăpost şi pierd şansa de a creşte în cadrul unei familii.

Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor București susține sterilizarea şi microciparea gratuită pentru câinii de rasă comună

Ne dorim ca toţi cetăţenii care deţin câini să fie informaţi. De aceea, derulăm campanii de educare şi conştientizare cu privire la obligaţiile legale şi susţinem sterilizarea şi microciparea gratuită pentru câinii de rasă comună”, a mai transmis Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor din București.

spot_img
Latest news
știri