25.7 C
București
marți, 7 mai, 2024

Bacău: Un bărbat a fost arestat pentru lovirea unui câine, iar o femeie a fost amendată cu 3000 de lei pentru că și-a abandonat animalul de companie

Ambele animale au fost preluate de o fundație pentru protecția animalelor

Un bărbat din comana Filipeni din Bacău a fost reținut de polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor pentru că a lovit intenționat un câine.

Agresiunea a avut loc în timp ce individul în vârstă de 34 de ani se plimba pe o stradă din comună, informează Ziarul de Bacău.

Bărbatul în cauză a lovit câinele cu o lopată

În data de 22 aprilie, Biroul pentru Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău a fost notificat că un bărbat în vârstă de 34 de ani din comuna Filipeni a agresat un câine cu o lopată, fără nicio justificare, pe drumul comunal, cauzându-i răni.

Pentru a asigura îngrijiri medicale-veterinare specializate, polițiștii au dispus ca animalul să fie plasat într-un adăpost pentru o perioadă de 45 de zile.

Prin urmare, în data de 23 aprilie, individul în cauză a fost reținut de poliție și transferat în Arestul IPJ Bacău.

O femeie din Bacău a primit o amendă în valoare de 3000 de lei pentru că și-a abandonat animalul de companie

Pe data de 18 aprilie, polițiștii din Biroul pentru Protecția Animalelor au fost notificați cu privire la abandonul unui câine de talie mică în comuna Mărgineni.

După efectuarea investigațiilor, o femeie în vârstă de 24 de ani a fost identificată ca fiind persoana care a comis fapta și a primit o amendă în conformitate cu legea privind protecția animalelor, în valoare de 3000 de lei.

De asemenea, câinele a fost preluat de către o fundație locală pentru protecția animalelor, în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Latest news
știri