28.1 C
București
marți, 7 mai, 2024

Pentru prima dată în istorie, Nigeria a ars 4 tone de solzi de pangolin

Măsura descurajează traficul ilegal și piața neagră, cu atât mai mult cu cât această specie este amenințată cu dispariția

Nigeria a incendiat aproximativ 4 tone de solzi de pangolin, iar valoarea cantității confiscate este de 1.4 milioane de dolari.

Este pentru prima dată în istorie când Nigeria recurge la un act public pentru a descuraja traficul ilegal și pentru a proteja această specie

Potrivit declarațiilor făcute de autorități, pangolinul, o specie de animal în pericol critic de dispariție, este unul dintre cele mai traficate mamifere din lume.

Solzii săi sunt căutați în medicina tradițională chineză, cu toate că nu există dovezi științifice concludente care să susțină proprietăți medicinale.

Nigeria a devenit un hub important pentru tranzitarea solzilor de pangolin africani și altor obiecte provenind din fauna sălbatică, traficate către Asia.

Distrugerea acestor obiecte confiscate este o declaraţie puternică a hotărârii noastre de a ne proteja mediul, de a ne conserva fauna sălbatică şi de a combate comerţul ilegal care duce speciile în pragul dispariţiei”, a declarat directorul general al Agenţiei Naţionale de Reglementare şi Aplicare a Standardelor de Mediu (NESREA), potrivit BBC News.

Doar în 2022, vameşii nigerieni au confiscat 1.613 tone de solzi de pangolin şi au arestat 14 persoane

În ultimii ani, în unele regiuni africane populaţiile de pangolin au scăzut cu până la 80%.

Capturile de solzi de pangolin, provenite în principal din Africa, au crescut de zece ori între anii 2014 şi 2018, potrivit Biroului ONU pentru Droguri şi Criminalitate (UNODC).

Latest news
știri