20.4 C
București
luni, 29 aprilie, 2024

Noi proteste ale activiștilor pentru climă au avut loc la Londra

Greta Thunberg a fost reținută de poliția britanică

Mai multe proteste ale activiștilor de mediu au avut loc la Londra, în timpul unui eveniment care reuneşte directori din industria petrolieră şi a gazelor naturale.

Greta Thunberg, reținută la Londra, după un protest

Greta Thunberg, militantă pentru mediu, a denunţat înţelegerile ”cu uşile închise” dintre industrie şi politicieni, informează Observator News.

În spatele acestor uşi închise (…) politicienii fără coloană vertebrală fac înţelegeri şi compromisuri cu lobbyiştii din industria distructivă a combustibililor fosili”, a declarat militanta suedeză.

În sunetul a circa 50 de tobe, demonstranţii au scandat ”opriţi petrolul, opriţi gazul” şi ”nimic nu ne poate opri, o altă lume este posibilă”.

Sute de demonstranți s-au adunat în fața clădirii pentru a protesta față de influența industriei asupra politicii de mediu din Marea Britanie și din toată lumea

Pentru ONG-ul ecologist Fossil Free London, care organizează manifestaţia, majoritatea covârşitoare a profiturilor record înregistrate anul trecut de către companiile din acest sector ”sunt direct reinvestite în expansiunea combustibililor fosili, şi nu în energia verde pe care pretind că o susţin”.

Militanţii denunţă de asemenea faptul că preşedintele COP28, conferinţa anuală a Naţiunilor Unite privind clima, programată să aibă loc între 30 noiembrie şi 12 decembrie în Dubai, este nimeni altul decât patronul companiei petroliere din Emiratele Arabe Unite, Sultan Al Jaber.

Latest news
știri