13.1 C
București
miercuri, 1 mai, 2024

Parlamentul European: ”Țigările electronice i-ar putea ajuta pe unii fumători să renunţe progresiv la fumat”

Este a doua oară când Parlamentul European recunoaște potențialul țigaretelor electronice ca metodă de combatere a fumatului

Parlamentul European a adoptat un raport care spune că ţigaretele electronice pot fi o metodă eficientă de renunţare la fumat.

”Raportul despre bolile netransmisibile”, a fost adoptat cu o majoritate covârşitoare de 578 de voturi (din 705) în sesiunea plenară din 13 decembrie.

Raportul propune diverse acţiuni pentru prevenirea şi reducerea prevalenţei bolilor netransmisibile în UE

Scopul acţiunilor propuse este de a reduce impactul negativ al acestor boli asupra sistemelor de sănătate publică şi calităţii vieţii cetăţenilor.

Considerăm că ţigările electronice i-ar putea ajuta pe unii fumători să renunţe progresiv la fumat; considerăm, în acelaşi timp, că ţigările electronice nu ar trebui să fie atractive pentru minori şi nefumători”, se arată în documentul care conține informații referitoare la ţigaretele electronice, potrivit publicației Economica.net.

Parlamentul European recunoaște rolul important pe care îl pot juca țigările electronice pentru reducerea riscurilor asociate fumatului

În egală măsură, Parlamentul European consideră că ”implementarea unor practici bazate pe dovezi, inovarea cu privire la tehnologii, medicamente şi practici de sănătate publică precum şi politicile de reducere a riscurilor sunt cruciale pentru a asigura prevenţia, eliminarea şi reducerea factorilor de risc, detectarea timpurie, managementul mai bun al bolilor şi integrarea unor tratamente mai noi, mai accesibile şi mai bune pentru bolile netransmisibile”.

Latest news
știri