12.5 C
București
duminică, 5 mai, 2024

Fondul Mondial pentru Natură: ”Responsabilitatea Guvernului României este de a asigura eficiență energetică accesibilă tuturor”

WWF România: ”Să optimizăm ceea ce avem și să minimizăm risipa de energie”

Fondul Mondial pentru Natură (WWF România) a atenționat că responsabilitatea Guvernului României este de a asigura eficiență energetică accesibilă tuturor, iar Planul Național Integrat în Domeniul Energiei și Schimbărilor Climatice are nevoie de noi prevederi.

Fondul Mondial pentru Natură (WWF România): ”Susținem capacitățile individuale de stocare a energiei și formarea de comunități energetice!”

Acest lucru deschide calea pentru un viitor energetic rezilient și durabil, oferindu-ne instrumentele necesare pentru a gestiona energia în mod eficient. WWF îndeamnă PNIESC să acorde prioritate eficienței energetice în locul simplei extinderi a rețelelor. Să optimizăm ceea ce avem și să minimizăm risipa de energie”, se arată în comunicatul organizației.

Prin urmare, organizația pentru protecția mediului atenționează că este nevoie de costuri echitabile, energie accesibilă care să nu împovăreze consumatorii sau prosumatorii.

Revoluția renovării: Transformarea locuințelor pentru un viitor sustenabil!

Astfel, Guvernul ar trebui să se axeze pe măsuri care să ofere soluții de încălzire curate.

Mai mult, stimulentele financiare pot sprijini sistemele de înaltă eficiență, făcând ca locuințele mai vechi să fie eficiente din punct de vedere energetic și reducând poluarea.

Este nevoie de standarde riguroase de performanță energetică în conformitate cu Directiva privind performanța energetică a clădirilor.

Putem să ridicăm ștacheta la un nivel ridicat și să promovăm eficiența energetică în toate sectoarele? Haide să vedem reacția autorităților, în urma procesului de consultare!”, au conclus membrii WWF România.

Latest news
știri