15.2 C
București
luni, 29 aprilie, 2024

12 transporturi cu 115 tone de deşeuri, interzise pe teritoriul României

Transporturile au fost descoperite în punctele de trecere a frontierei Borș II și PTF Nădlac II

Alte 12 transporturi cu deșeuri au fost oprite de autoritățile române în județele Bihor și Arad.

Garda Națională de Mediu a precizat că, în doar 8 zile, în perioada 09.02.2024-16.02.2024, în punctele de trecere a frontierei Borș II și PTF Nădlac II, comisarii Gărzii Naționale de Mediu – comisariatele județene Bihor și Arad, nu au permis intrarea în țară a 12 transporturi însumând aproximativ 115 tone de deşeuri.

La Bihor, au fost respinse 8 autotrenuri cu aproximativ 55 de tone cu ajutoare umanitare

Potrivit comunicatului publicat de comisari, deșeurile constau în mobilier second hand, jucării, îmbrăcăminte, încălțăminte etc., precum și echipamente electrice și electronice, mașini de spălat second hand.

Transporturile proveneau din Germania, Olanda și Italia, iar destinării erau din județele Sălaj, Brașov, Bistrița- Năsăud, Botoșani, Neamț, Harghita și Dâmbovița.

La Arad, au fost respinse 4 transporturi cu aproximativ 60 de tone de deșeuri

La Arad au fost respinse 4 transporturi cu aproximativ 60 de tone de deșeuri de materiale plastice și de cauciuc, deșeuri metale neferoase, deșeuri de aluminiu, motoare barcă, veselă, ce proveneau din Croația, Germania, Ungaria, Italia și Franța, iar destinatarii erau din județele Timiș, Arad, Bacău. Motivul respingerii acestora, a fost neînregistrarea în ROAFM și lipsa unor documente la import”, au  mai explicat comisarii din cadrul Gărzii Naționale de Mediu.

Latest news
știri