13 C
București
joi, 9 mai, 2024

Biciclete electrice pe bani europeni, pentru satele din Mehedinți și Vâlcea

Valoarea totală estimată a proiectului este de 2.1 milioane de lei

Cu ajutorul unui proiect finanțat de UE, locuitorii din Mehedinti și Valcea vor beneficia de biciclete electrice, ca o alternativă ecologică la mijloacele de transport convenționale.

Proiectul finanțat de Uniunea Europeană a fost câștigat de trei asociații din Oltenia care încurajează mobilitatea sustenabilă

Trei asociații din Oltenia au câștigat un proiect finanțat cu fonduri UE pentru cumpărarea de biciclete electrice și stații de încărcare în mai multe sate din sud-vestul țării, potrivit portalului specializat Mapacuproiecte.ro.

Cele trei asociații au primit finanțare pentru a realiza un sistem de bike sharing, respectiv achiziția și instalarea unor stații electrice de încărcare (standuri de andocare și încărcare) dotate cu biciclete electrice.

Vor fi cumpărate 220 de biciclete electrice, 22 de standuri de andocare și încărcare biciclete și o aplicație software pentru 220 biciclete

Autoritatea contractantă este Asociația Grup de Acțiune Locală „Ada Kaleh”, cu sediul în comuna Șimian, jud. Mehedinți, având ca parteneri: Asociația Grup de Acțiune Locală „Platoul Mehedinți”, cu sediul în comuna Isverna, jud. Mehedinți, și Asociația Grup de Acțiune Locală „Ținutul Vinului”, cu sediul în comuna Măciuca, județul Vâlcea.

Potrivit G4Media, valoarea totală estimată a proiectului este de 2.1 milioane de lei.

Asociația Grup de Acțiune Locală „Ada Kaleh” este o organizație neguvernamentală din România, înființată în 2011, care are ca scop dezvoltarea economică și socială a regiunii Caraș-Severin, prin intermediul implementării de proiecte finanțate din fonduri europene

Asociația se concentrează pe promovarea turismului local și pe dezvoltarea durabilă a resurselor naturale și culturale din zonă.

Organizația a implementat o serie de proiecte de succes, inclusiv proiecte de dezvoltare a turismului rural și a infrastructurii turistice, de dezvoltare a afacerilor și a agriculturii locale, precum și proiecte de educație și cultură.

spot_img
Latest news
știri