18.9 C
București
duminică, 5 mai, 2024

Căldură extremă în Asia: școlile au fost închise, iar mai mulți oameni au decedat

Un val de căldură extremă a dus la închiderea școlilor și grădinițelor din India și China, precum și la creșterea numărului deceselor cauzate de temperaturile ridicate

India și China se confruntă cu o căldură extremă, iar școlile și grădinițele din multe zone au fost închise. Numărul deceselor din cauza caniculei este în creștere, informează publicația britanică The Guardian.

În India, cel puțin 20 de persoane și-au pierdut viața în ultimele zile din cauza temperaturilor ridicate, care au depășit 40 de grade Celsius în foarte multe zone.

Școlile din diferite state, precum Uttar Pradesh, Delhi și Rajasthan, au fost închise pentru a proteja elevii de zilele caniculare

În China, sute de școli din provinciile Guangdong, Guangxi și Hainan au fost închise din cauza temperaturilor ridicate, care au atins 37 de grade Celsius sau mai mult.

Autoritățile au emis avertismente cu privire la riscurile de insolatie și le-au recomandat oamenilor să evite activitățile fizice în timpul zilei.

Valurile de căldură au fost tot mai frecvente în ultimii ani în întreaga lume, iar experții în climă au precizat că acestea sunt legate de schimbările climatice

Zilele caniculare vor continua în statul West Bengal și în unele părți ale statului Bihar pentru următoarele patru zile. Prin urmare, am emis o alertă portocalie pentru regiune din cauza umidității și temperaturilor ridicate. Oamenii ar trebui să ia măsuri de precauție. În a cincea zi, este posibil ca zonele să se confrunte cu furtuni, iar temperaturile vor fi în scădere”, a declarat Departamentul Meteorologic al Indiei, ieri, 19 aprilie.

Latest news
știri