12.9 C
București
joi, 2 mai, 2024

Asociația Mai Mult Verde transformă un segment din Ecoruta Dunăreană într-o zonă recreativă și turistică

Asociația Mai Mult Verde continuă să obțină rezultate promițătoare în eforturile sale de a proteja și valorifica malurile Dunării

Asociația Mai Mult Verde a anunțat că, în cursul zilei de vineri, a testat un segment din Ecoruta Dunăreană alături de presa locală și națională și primarii din orașul Giurgiu și comunele Oinacu și Gostinu.

Participanții au mers cu bicicletele și caiacele pe o distanță de 6 kilometri

Ne-am bucurat de peisajul minunat pe care Dunărea îl formează pe raza comunei Oinacu. Le mulțumim celor peste 60 de voluntari implicați în igienizările de pe traseu organizate în ultimele 10 zile. Fără ajutorul lor, traseul ar fi fost mai sărăcit”, se arată în comunicatul postat astăzi, 19 iunie, pe contul de Facebook al asociației pentru protecția mediului.

Intenția asociației Mai Mult Verde a fost realizarea unui model de bună practică, de valorificare durabilă a malurilor Dunării, fără deșeurile care acum le sufocă

Membrii au adăugat că problema poluării apelor ar trebui să fie una de interes național și nu trebuie lăsată doar în grija autorităților riverane apelor, care de cele mai multe ori nu au resursele și capacitatea să curețe și să întrețină apele.

Propunem o colaborare unică între cele cinci localități de pe Ecoruta Dunareană pentru recuperarea acestui segment de mal de la starea actuală de depozite de deșeuri la zonă recreativă, turistică, de natură și agrement, introducând zona în circuitul turistic. Mulțumim Danube Escapes și Carpatbike pentru caiacele și bicicletele puse la dispoziție și suportul logistic!”, au adăugat participanții.

Latest news
știri