7.9 C
București
miercuri, 22 ianuarie, 2025

Cafea decofeinizată direct din copac. Brazilieni sunt cei care au făcut descoperirea

Brazilienii încearcă prin contopirea mai multor arbori care au mai puțină cofeină să obțină un arbore de cafea care să facă fructe fără ingredientul care agită.

Un institut brazilian de cercetare a cafelei a început o etapă decisivă într-un proiect de 20 de ani. Dezvoltarea soiurilor de cafea arabica care sunt decofeinizate în mod natural. O descoperire despre care cercetătorii cred că ar putea avea un potențial comercial semnificativ. Dacă au succes, soiurile rezultate ar putea găsi o nișă de piață în regiuni mari consumatoare. Precum Europa și SUA în rândul consumatorilor care le-ar prefera mărcilor actuale decofeinizate. Dar care sunt rezultatul unor procese chimice sau industriale. Programul este dezvoltat la Instituto Agronomico de Campinas (IAC).

Cafeaua ar fi fără cafeină în mod natural, și nu procesată

Un centru lider de cercetare a cafelei care a furnizat multe dintre plantele de cafea cu randament ridicat. Care au ajutat Brazilia să devină o putere pe piața mondială a cafelei. Cercetătorii de la IAC au spus că au început teste regionale pe teren ale unora dintre soiurile pe care le-au dezvoltat de câțiva ani. Prin încrucișarea diferitelor plante de cafea care au în mod natural un conținut foarte scăzut de cafeină. Folosind banca de germoplasmă din unitățile lor. Companiile care vând și cafea decofeinizată ar putea beneficia de costuri reduse. Deoarece ar putea sări peste procesele de eliminare a cofeinei din soiurile obișnuite de cafea.

Cercetătorii sunt optimiști legat de arborii de cafea fără cafeină

„Rezultatele pe care le-am avut până acum par promițătoare, suntem optimiști”. A spus Julio Cesar Mistro, un cercetător care supraveghează proiectul la IAC. Unele dintre clonele dezvoltate în centru sunt plantate în diferite regiuni din Brazilia. Arborele de cafea durează de obicei doi până la trei ani pentru a produce primele fructe. Așa că mai sunt câțiva ani înainte până când cercetătorii pot recolta cafeaua și o pot testa. Consumul de cafea decofeinizată reprezintă aproximativ 10% din piața din SUA. Potrivit datelor de la National Coffee Association (NCA). Deși mulți beau cafea căutând în mod special creșterea de energie oferită de cafeină. Unii oameni sunt intoleranți la aceasta sau preferă să bea decofeinizată. Mai târziu în cursul zilei pentru a evita potențialele perturbări ale somnului.

spot_img
Latest news
știri