8.7 C
București
marți, 22 octombrie, 2024

Ucrainenii au decis să închidă plajele și să interzică înotul la Marea Neagră

Încă o consecință a distrugerii barajului de pe Nipru, Marea Neagră de pe partea ucraineană închisă pentru plajă

Ucrainenii au hotărât să ia măsuri drastice după ce barajul Kakhovka a fost distrus. Autoritățile de la Odesa au stabilit în acest sfârșit de săptămână că închid plajele și interzic înotul la Marea Neagră. Măsura a fost luată pentru că odată cu distrugerea barajului în râul Nipru care se varsă în Marea Neagră s-a scurs combustibil. Vorbim despre tone de ulei care cel mai probabil vor ajunge și în Marea Neagră din cauza curenților. După o ședință extraordinară, autoritățile locale din Odesa au stabilit măsurile de mai sus. Adică, scăldatul în corpurile de apă deschise din zonă este considerat periculos din acest motiv a fost și interzis.

România și Bulgaria nu sunt în pericol

Chiar dacă râul Nipru se varsă în Marea Neagră, specialiștii spun că nu este suficient de puternic pentru a impinge poluarea. Suficient de mult încât aceasta să ajungă în zona litorulului românesc sau bulgăresc. Acesta este și motivul pentru are autoritățile române și bulgare liniștesc populația. Ele spun că pe cele două falii de litoral nu există niciun pericol pentru sănătatea celor care se scaldă în Marea Neagră. Mai ales că lungimea țărmului dintre Odesa și Constanța este de aproximativ 500 de kilometri.

Ecocidul de la Kakhovka

Barajul Kakhovka a fost distrus acum aproape 2 săptămâni. Ucrainenii spun că de vină ar fi rușii. Mai ales că zona se afla sub controlul lor. Pe de altă parte rușii spun că ucrainenii au făcut acest lucru. Cert este că în urma distrugerii acestui baraj s-a produs un ecocid, potrivit autorităților vecine. Mii de hectare de teren au fost inundate, zeci de mii de oameni au fost relocați. Chiar și așa mai mulți oameni și-au pierdut viața. Pe de altă parte există îngrijorări și cu privire la centrala de la Zaporojie care poate fi afectată din această pricină.

spot_img
Latest news
știri