21.5 C
București
luni, 20 mai, 2024

Marea Neagră devine ”groapă de gunoi și cimitir de animale” după distrugerea barajului din Ucraina

Autoritățile ucrainiene avertizează că în partea de Odessa a Mării Negre este un dezastru ecologic din cauza distrugerii barajului de pe Nipru.

Autoritățile ucrainiene fac declarații alarmante legat de ceea ce urmează să se întâmple după ce barajul de pe Nipru a fost distrus. Este vorba despre barajul Nova Kakhova, care era de 800 de ori mai mare decît Vidraru și se întindea pe 200 de kilometri. Din pricina distrugerii lui, autoritățile ucrainiene se așteaptă la tot ce e mai rău. Mai exact, Marea Neagră din sudul regiunii Odesa se va transforma într-o „groapă de gunoi și un cimitir de animale”. Asta spun ucrainienii pentru că fragmente de case, mobilier, precum și mine și muniție plutesc în apă. După ce Rusia ar fi aruncat în aer barajul principal. Acestea sunt declarațiile Gărzii de Stat de Frontieră la 10 iunie.

A fost declarată ciuma peștilor

Aceasta a adăugat că a început, de asemenea, ciuma peștilor din cauza dezastrului. „Consecințele ecocidului sunt teribile”, a scris instituția mai sus menționată într-o postare pe o rețea de socializare. De asemenea autoritățile ucrainiene îndeamnă locuitorii să fie mult mai precauți decât în mod normal. Iar în cazul în care găsesc obiecte periculoase să contacteze negreșit autoritățile. Distrugerea barajului de pe Nipru s-a întâmplat acum 4 zile. Niciuna dintre cele două țări aflate în război nu spun cine a comis dezastrul În timp ce Ucraina arată cu degetul către Rusia și aceasta din urmă face același lucru în direcția opusă.

Evacuarea din zonă nu s a terminat

La momentul dezastrului barajul era ocupa de forțele rusești. Nici până în acest moment evacuarea din zonă nu s-a terminat. Asta pentru că bombardamentele sunt în plină desfășurare, rușii continuând ofensiva pe malul vestic al râului Dnipro. În acest moment autoritățile ucrainiene spun că cel puțin patru persoane din regiunea Kherson au murit. De asemenea și o altă persoană din regiunea Mykolaiv și-ar fi pierdut viața din cauza inundațiilor. Alte 13 persoane sunt considerate dispărute, a anunțat Ministerul de Interne la 9 iunie.

spot_img
Latest news
știri