23 C
București
vineri, 20 septembrie, 2024

Aer toxic în Brașov, din cauza haldei de gunoi a orașului. Gazul afectează sistemul respirator și cel nervos

Locuitorii din Brașov se confruntă de câteva luni cu un aer irespirabil provenit de la halda de gunoi a orașului.

În Brașov a fost depășită limita admisă pentru concentrațiile de hidrogen sulfurat din aer, conform Știrile PROTV.

Constatarea a fost depistată de laboratorul mobil al Agenției pentru Protecția Mediului. Potrivit autorităților locale, mirosul ar proveni de la halda de gunoi a orașului.

De asemenea, trebuie precizat că hidrogenul sulfurat afectează sistemul respirator și sistemul nervos.

Locuitorii orașului au reclamat în ultimele luni că în Brașov se simte un miros greu, de ouă clocite. În plus, unii dintre rezidenți s-au plâns că nu mai pot deschide geamurile.

Aer toxic în Brașov, din cauza haldei de gunoi a orașului

Primăria a cerut Agenției pentru Protecția Mediului să plaseze un laborator mobil în cartierul de unde au venit cele mai multe sesizări.

Concentrațiile ridicate de hidrogen sulfurat au fost sesizate în cinci din cele șapte zile în care au avut loc măsurători. Uneori, acestea au fost chiar și de trei ori mai mari decât limita maximă admisă.

În timp ce Prefectura a spus că înființează o comisie pentru a depista sursa poluării, locuitorii sunt aproape convinși că aceasta vine de la halda de gunoi a orașului.

Halda de gunoi de lângă Brașov a fost înființată în anul 2004. Pe locul acesteia au fost aduse, de-a lungul timpului, deșeuri din tot județul. Firma care o administrează are obligația de a arde gazul amanat de deșeurile în descompunere. Hidrogenul sulfurat este emanat în urma procesului de putrefacția a materiilor organice.

spot_img
Latest news
știri