15.7 C
București
joi, 19 septembrie, 2024

Va fi spectacol pe cer în mai puțin de o lună. Cometa C/2023 A3 (Tsuchinshan-ATLAS) se apropie de Soare

Cea mai așteptată cometă din ultimii ani se apropie de Soare!

Cometa C/2023 A3 (Tsuchinshan-ATLAS) se va apropia cel mai mult de Soare pe 27 septembrie 2024. „Vizitatorul“ se va afla la doar 58,6 milioane de kilometri de steaua noastră. Ca o comparație, distanța Pământ – Soare este de aproximativ 150 de milioane de kilometri. C/2023 A3 va fi mai aproape de Soare decât este planeta Mercur.

Dar C/2023 A3 (Tsuchinshan-ATLAS) nu este un vizitator obișnuit. Dacă va rezista apropierii de Soare și nu se va dezintegra, în prima parte a lunii octombrie va începe să fie vizibilă cu ochiul liber, imediat după asfințit, pe cerul vestic.

În general, când se apropie de Soare, cometele se dezintegrează și nu mai pot fi văzute. Dar există și excepții. Pasionații de astronomie cu siguranță își amintesc de cometa NEOWISE, care a făcut spectacol pe cer în 2020.

Cometa C/2023 A3 (Tsuchinshan-ATLAS) se apropie de Soare și am putea să o vedem cu ochiul liber

Despre apropierea cometei C/2023 A3 (Tsuchinshan-ATLAS) de soare a scris și AstroNick pe Facebook. Pagina este dedicată pasionaților de astronomie și ține la curent comunitatea cu cele mai noi informații privitoare la observarea fenomenelor cosmice și atmosferice.

„Cometa C/2023 A3 (Tsuchinshan-ATLAS) este „sănătoasă“ în pofida știrilor de acum câteva săptămâni care spuneau că se va dezintegra. Aceasta este pregătită de un show pe cerul emisferei nordice după 10 octombrie. În mai puțin de o lună ar trebui să începem să o vedem cu ochiul liber, după apusul Soarelui spre vest, cel puțin din zone nepoluate luminos“, se arată în postarea de pe pagina AstroNick.

spot_img
Latest news
știri