7.1 C
București
duminică, 20 octombrie, 2024

Un supermarket din Austria nu mai dă bonuri fizice la cumpărături. Soluția prietenoasă cu mediul care nu mai presupune utilizarea inutilă de hârtie

Te-ai săturat de bonurile de cumpărături cu care, de cele mai multe ori, nu știi ce să faci? Un retailer a găsit o metodă prietenoasă cu mediul de a te scăpa de povara unor hârtii inutile în buzunare.

SPAR, un supermarket din Austria, a găsit o soluție prietenoasă cu mediul în ceea ce privește eliberarea bonurilor la casă, potrivit Heute.

În general, majoritatea bonurilor ajung la coșul de gunoi după cumpărături. Retailerul optează acum pentru o opțiune mai ecologică ce presupune facturi digitale.

O simplă gelaterie de exemplu eliberează anual 80 de kilometri de hârtie în bonuri fizice. Totuși, conform operatorului de gelaterie Charly Temmel, 90% dintre clienți ar spune că nu au nevoie de bon. Dar bonul trebuie în continuare tipărit di cauza legislației din Austria.

Un supermarket din Austria tipărește bonul direct pe telefon

Retailerul pune la dispoziție clienților o aplicație pentru telefonul mobil. Foarte important, nu necesită înregistrare sau furnizare de informații personale. Aplicație se descarcă gratuit și vine și cu promoții pentru clienți, inclusiv vouchere.

Aplicație dispune de o funcție care setează ca bonurile de cumpărături să fie afișate doar digital. Clienții nu trebuie decât să scaneze codul de bare la casă de fiecare dată când fac cumpărături.

Toate bonurile pot fi apoi găsite în fila „Facturi”.

Impact uriaș asupra mediului

La sfârșitul lunii august, secretarul de stat al ÖVP, Claudia Plakolm, și secretarul general al Asociației Economice, Kurt Egger, s-au pronunțat în favoarea unei schimbări pentru sume mici.

În consecință, în viitor se va putea renunța la tipărirea chitanțelor pentru sume sub 30 de euro.

„Pentru chitanțele sub 30 de euro, acest lucru are ca rezultat un consum anual de hârtie de aproape 3.000 de tone de lemn pe an. Acest lucru poluează mediul și costă companiile bani inutile”, a explicat secretarul general Kurt Egger.

spot_img
Latest news
știri