19.4 C
București
sâmbătă, 4 mai, 2024

Medicamente ca ibuprofenul și paracetamolul vor fi făcute din hârtie pentru a proteja mediul

Nu mai puțin de 100.000 de tone de medicamente ca ibuprofenul sunt produse anual. Drept urmare fabricarea lor din țiței ridică o problemă de durabilitate. Ca atare, industria farmaceutică are în general o amprentă de carbon destul de semnificativă.

O echipă de cercetători a sintetizat analgezicele dintr-un produs rezidual din industria hârtiei. Cercetătorii au creat o gamă de precursori de medicamente dintr-un produs secundar din industria hârtiei. Acestea au fost transformate cu succes pentru a produce două analgezice zilnice. Mai exact este vorba despre paracetamolul și ibuprofen. Cercetătorii au spus că au sintetizat cu succes și o serie de alte substanțe chimice. Este vorba despre precursoare din terebentina, inclusiv beta-blocantele și medicamentul pentru inhalare pentru astm. Metoda le permite oamenilor de știință să efectueze producție neîntreruptă de medicamente. Și să abordeze situația la scară mare.

Se dorește obținerea de medicamente inclusiv din plante

Cercetarea propune o modalitate mai durabilă pentru a face medicamente. Și mai derivată din plante de a renunța la metodele tradiționale de producție. „Folosirea petrolului pentru a face produse farmaceutice este nesustenabilă. Nu numai că, contribuie la creșterea emisiilor de CO₂. Dar prețul fluctuează dramatic, deoarece suntem foarte dependenți de stabilitatea geopolitică”. A spus dr. Josh Tibbetts, asociat de cercetare în cadrul Departamentului de Chimie al Universități „Modelul nostru de biorafinărie pe bază de terebentină folosește deșeuri chimice secundare din industria hârtiei. Pentru a produce un spectru de substanțe chimice valoroase și durabile. Acestea pot fi utilizate pentru medicamente dar si pentru parfumuri” a mai spus el.

Produse farmaceutice sustenabile

Prin aplicarea noii metode, consumatorii vor beneficia de utilizarea de medicamente sustenabile. Derivate din plante și vor reduce amprenta lor de carbon. Un alt studiu a descoperit că bioremedierea are potențialul de a elimina poluanții. Cei creați în timpul procesului de fabricare a țițeiului din mediu. Biomedierea folosește bacterii cu abilități îmbunătățite de degradare pentru a elimina poluanții din natură. Cei pe care stațiile de tratare a apelor uzate nu pot elimina. Cu toate acestea, sunt necesare mai multe cercetări pentru a înțelege toxicitatea, mecanismele de degradare și aspectele genetice ale acestor medicamente.

Latest news
știri