18.9 C
București
miercuri, 15 mai, 2024

Resetare bruscă în politica ecologică: Germania oprește subvențiile pentru vehiculele electrice

Hotărârea Curții Constituționale a forțat reducerea cheltuielilor guvernamentale

Programul german de subvenţii pentru vehicule electrice s-a oprit brusc la începutul acestei săptămâni, după ce au fost alocate aproximativ 10 miliarde de euro din 2016.

Luni, 18 decembrie, Ministerul Economiei din Germania a anunțat întreruperea prematură a programului de subvenții pentru vehicule electrice, acesta fiind cel mai recent semn de reducere a cheltuielilor de către guvern, după adoptarea unui buget revizuit pentru 2024 în această săptămână, transmite Reuters.

Planurile de cheltuieli ale Berlinului au fost date peste cap de o decizie de luna trecută a Curţii Constituţionale, care a împiedicat Executivul german să transfere fonduri necheltuite în valoare de 60 miliarde de euro dedicate combaterii pandemiei spre iniţiative verzi, scrie Hot News.

Prin urmare, situația a forţat guvernul să renunţe la unele programe menite să accelereze tranziţia ecologică a Germaniei.

Subvenţia pentru maşini electrice a fost iniţial destinată să se aplice până la sfârşitul anului 2024

Subvenţiile deja solicitate vor fi plătite, dar de luni nu mai sunt acceptaţi noi solicitanţi.

Industria auto din Germania şi-a extins gama de vehicule electrice după ce China şi SUA au startul în faţa producătorilor germani din industria aflată în creştere rapidă.

Agerpres a transmis că preţurile ridicate, autonomia limitată şi lipsa de staţii de încărcare, în special în zonele rurale, sunt considerate principalele motive pentru care vânzările de vehicule electrice înregistrează întârzieri.

spot_img
Latest news
știri