5 C
București
sâmbătă, 30 noiembrie, 2024

Ce se întâmplă cu dieta oamenilor care lucrează de acasă. Un nou studiu arată care sunt beneficiile, dar și riscurile

Oamenii care practică telemunca sunt mai productivi, având în vedere că nu mai există distragerile și stresul de la birou. De asemenea, cheltuielile în ceea ce privește prânzul sau transportul sunt mai mici. Dar cum rămâne cu alimentația?

Munca de acasă le permite oamenilor să mănânce mai sănătos, să se simtă mai puţin stresaţi şi să aibă o tensiune arterială mai scăzută.

Sunt informațiile care reies dintr-o nouă analiză despre locurile de muncă post-pandemie, transmite publicația britanică The Guardian.

Cu toate acestea, persoanele care lucrează în regim remote sunt, de asemenea, mai predispuse să mănânce gustări, să bea mai mult sau să fumeze mai mult, a constatat studiul cercetătorilor de la Agenţia pentru Securitatea Sănătăţii din Marea Britanie (UKHSA) şi King’s College din Londra.

Angajatorii care presupun că persoanele care lucrează de acasă sunt leneșe ar trebui să-și revizuiască părerea

Analiza a demonstrat că acești angajați sunt mai puțin predispuși să aibă concedii medicale, tind să lucreze mai multe ore și să își desfășoare activitățile și în timpul serilor și al sfârșiturilor de săptămână.

Un studiu care a examinat 1.930 de lucrări academice referitoare la munca de la domiciliu, munca la distanță și alte forme hibride de muncă acasă a încercat să sintetizeze cercetările adesea contradictorii din domeniu.

Unul dintre autorii studiului: ”Oamenii s-au simţit mai productivi lucrând de acasă”

Profesorul Neil Greenberg, psihiatru la King’s College din Londra și unul dintre autorii studiului, a subliniat că acest studiu evidențiază importanța ca lucrătorii și angajatorii să abordeze munca de la domiciliu cu aceeași seriozitate ca și munca de birou.

În general, oamenii s-au simţit mai productivi acasă. A fost deosebit de bine pentru lucruri creative, dar mult mai dificil să se ocupe de chestiuni obositoare. Mulţi oameni sunt îngrijoraţi de perspectivele de carieră – acest sentiment că, dacă nu eşti prezent în birou, vei fi trecut cu vederea”, a explicat Greenberg.

Care sunt efectele pe care munca în regim remote le are asupra sănătății

Tranziţia la munca la domiciliu în timpul Covid a fost legată ”de o creştere a aportului de legume, fructe, lactate, gustări şi mese auto-preparate. Angajații mai tineri şi femeile au beneficiat cel mai mult în ceea ce priveşte o alimentaţie mai sănătoasă”, se arată în cercetare.

spot_img
Latest news
știri