6.7 C
București
vineri, 19 aprilie, 2024

Sintești: încă o încercare de incendiere a deșeurilor, oprită de Garda de Mediu

În urmă cu 5 zile, în comuna ilfoveană Sintești, erau incendiate cantități masive de anvelope. Acest lucru a făcut ca, în noaptea de duminică spre luni, nivelul poluării la nivelul Bucureștiului să depășească cu mult limita admisă. Într-un oraș în care poluarea atinge limite alarmante constant, acest lucru e cu atât mai îngrijorător.

Echipa Gărzii de Mediu a decis să verifice periodic locurile în care se știe că se ard ilegal deșeuri.

Astfel, vineri seară, noul comisar-șef, însoțit de polițiști și jandarmi au ajuns din nou în Sintești, unde au surprins un grup de localnici, care se pregăteau să dea foc altor deșeuri. Cabluri, anvelope și deșeuri plastice, toate erau pregătite pentru a fi incendiate.

Am încercat să facem o acțiune de prevenție și am și reușit. Am identificat 5 persoane de fapt, probabil au fost mai multe persoane, dar în momentul în care facem descinderea, cu girofarurile, atunci foarte mulţi fug de la locul respectiv. Am găsit cabluri preponderent şi anvelope, care urmau să fie incendiate, erau pregătite de asemenea, deşeuri plastice şi am oprit incendierea acestora”, spune Octavian Berceanu, comisarul-șef al Gărzii de Mediu.

Acțiunile de prevenție continua, inclusiv la Sintești

Într-un București poluat, incendierea deșeurilor este la ordinea zilei. Tocmai de aceea, comisarul Gărzii de Mediu spune că vor continua acțiunile. Pentru a încerca măcar să prevină, pentru că, se pare, amenzile nu sunt de ajuns pentru a opri total incendierile ilegale.

Se poluează, cu bună știință, aerul pe care-l respirăm. Se poluează fără măsură, pentru că autoritățile nu se ocupă de aceste deșeuri. Soluția care pare a fi cea mai la îndemână pentru a scăpa de ele, incendierea, nu e nici legală, nici sănătoasă. E un soi de ascuns gunoiul sub preș, dar într-o manieră nocivă, malignă. Care, în loc să rezolve problema, creează alte probleme, cele mai grave fiind cele de sănătate. A noastră, a tuturor.

Garda de Mediu încearcă să stopeze aceste practici. Din păcate, nu pot fi non-stop în acțiune.

Latest news
știri