22.4 C
București
luni, 20 mai, 2024

Plantele de apartament nu sunt doar decorative, ci contribuie la starea de bine, inducând calm și optimism

Care sunt beneficiile de care te poți bucura în momentul în care alegi să împarți spațiul de lucru cu un ”coleg verde”

Nu sunt doar frumoase, ci sunt și foarte utile: plantele de apartament ne pot ajuta să îmbunătățim calitatea aerului din interiorul casei, să reducem din nivelul de stres și să ne bucurăm de o senzație de liniște și confort.

În plus, în momentul în care alegem să achiziționăm o plantă de apartament, alegem și o modalitate ușoară și plăcută de a ne conecta cu natura, mai ales dacă locuim într-un oraș aglomerat și nu avem posibilitățile necesare să petrecem foarte mult timp în parcuri sau spații verzi.

Există multe plante de apartament care sunt cunoscute pentru abilitatea lor de a purifica aerul și de a elimina substanțe chimice toxice: aceste procese reduc din stres și îmbunătățesc sănătatea și starea de bine

Printre cele mai populare plante de apartament cu astfel de beneficii se numără dracaena, spathiphyllum, ficusul, ferigile, crizantemele sau aloe vera.

Există mai multe motive pentru care este important să ”adoptăm o plantă”.

Dacă unele pot fi reali campioni în ceea ce privește purificarea aerului, trebuie să știm că majoritatea plantelor ajută la îmbunătățirea calității aerului din casă.

O plantă, oricât de mică, absoarbe dioxidul de carbon și alte substanțe poluante din aer și eliberează oxigen. Unele sunt mai bune la purificarea aerului decât altele, dar, în general, toate plantele ajută la îmbunătățirea calității aerului din casă.

Studiile au arătat că interacțiunea cu plantele poate ajuta la reducerea nivelului de stres și la îmbunătățirea stării de spirit

Deși cele mai multe persoane le achiziționează pentru decor, plantele pot ajuta la reducerea riscului de boli respiratorii și la îmbunătățirea sistemului imunitar.

Mai mult, studii efectuate în ani au demonstrat că ”prietenii verzi” pot ajuta la îmbunătățirea productivității la locul de muncă și la îmbunătățirea concentrării.

Dacă îți dorești să plantezi, dar nu știi cum sau nu ai unde, Adoptă un copac. Costă doar 15 lei și asigură plantarea și îngrijirea unui puiet până la maturitate

Dacă ești iubitor de plante, de natură și de ecologie, află că Asociația ”Viitor Plus – pentru oameni și natură” continuă campania ”Adoptă un Copac”.

Programul insistă pe importanța reabilitării suprafețelor de teren degradate și a reamintirii rolului vital pe care pădurile îl au în echilibrul vieții.

Știm că viața modernă înseamnă aglomerație, timp puțin și griji multe, dar ne rămâne dorința de a face bine și de a contribui cu ceva la bunul mers al lucrurilor. Ajută-ne să te ajutăm oferindu-ți posibilitatea de a contribui la înființarea de noi păduri în sudul României, prin care se vor rezolva o serie de probleme de mediu și sociale. Fiecare contribuție ajută! Doar 15 RON asigură plantarea și îngrijirea unui puiet până la maturitate”, au transmis membrii programului.

spot_img
Latest news
știri