7.4 C
București
vineri, 19 aprilie, 2024

Opt job-uri secundare care vă vor aduce bani și vor duce și la salvarea mediului

Deoarece economia verde este în plină expansiune, la sunt fel și oportunitățile în domeniu. De exemplu, în ultimii cinci ani, numărul locurilor de muncă din Regenerabile și Mediu a crescut cu 237%, conform Raportului LinkedIn pentru Economie Verde 2022, scrie Entrepreneur.

Tot mai multe companii și consumatori care caută soluții ecologice, iar nevoia de servicii durabile a crescut vertiginos.

Prin urmare, nu trebuie să-ți schimbi job-ul pentru a intra pe o piață sustenabilă. Există o mulțime de activități secundare de luat în considerare.

Activități secundare care vă vor aduce bani și sunt avantajoase pentru mediu

  • Furnizor pentru piața fermierilor

Piețele fermierilor nu sunt doar pentru fermieri. Indiferent dacă aveți o suprafață mare la țară sau un apartament mic în oraș, vânzarea propriilor produse la o piață de fermieri este o modalitate fantastică de a câștiga niște bani în plus.

Dacă sunteți grădinar, luați în considerare vânzarea fructelor și legumelor de sezon. Oferiți produse unice, cum ar fi ierburi, fructe uscate, roșii de moștenire sau orice alte produse naturale.

De asemenea, puteți vinde plante de apartament în ghivece, plante de exterior sau semințe, pentru ca oamenii să-și cultive propriile plante.

  • Reciclator

Unul dintre motivele pentru care oamenii nu reciclează mai mult este că, în multe domenii, pur și simplu nu este suficient de convenabil. Puteți rezolva această problemă pornind o afacere de reciclare la marginea propriei proprietăți.

Tot ce trebuie să faceți este să colectați materialele reciclabile și să gestionați afacerea. Printre materiale reciclabile care vă pot aduce bani se numără:

– Sticle și cutii

– Cărți Vechi

– Dopuri de vin

– Cutii de carton

– Cartușe de cerneală

– Electronica veche

– Fier vechi

– Baterii

– Îmbrăcăminte, accesorii și articole de uz casnic

  • Compostator

La fel ca și reciclarea, compostarea este, de asemenea, o piață în creștere. Multe municipalități nu oferă programe de compostare, lăsând locuitorii cu grămezi de resturi de mâncare care ajung, în cele din urmă, la gunoi.

Cu toate acestea, risipa unei persoane este oportunitatea alteia.

Potrivit unor estimări, o persoană sau o familie poate elimina 25% din gunoi prin compostare.

Creați o unitate de reciclare care va colecta orice lucru pe bază de plante sau animale și îl va transporta la o unitate privată.

Activități benefice pentru mediu și care vă pot aduce și bani

  • Croitor

Știți să folosiți o mașină de cusut? Luați în considerare o afacere care îi ajută pe clienți să-și repare hainele.

Reparația îmbrăcăminții ajută la ușurarea sarcinii depozitelor de gunoi și contribuie la un serviciu pe care toată lumea îl poate folosi. Păstrarea îmbrăcăminții în uz pentru o perioadă mai lungă nu numai că duce la economisirea banilor, dar creează și un impact pozitiv asupra mediului.

Începeți prin a modifica câteva haine pentru prieteni și colegi.

Odată ce vă simțiți încrezători, extinde-ți-vă în afara cercului interior folosind Facebook și publicitatea locală pentru a vă promova.

  • Producător de produse durabile

Piața pentru bunuri durabile este uriașă, deoarece clienții sunt dispuși să plătească mai mult pentru bunuri verzi.

Așadar, cum puteți profita de această dorință de a face cumpărături ecologice?

Important e să vă gândiți la un articol care ar putea fi solicitat și produs în mod durabil.

De exemplu, un săpun care este fabricat din materiale durabile.

  • Producător de produse reciclate

Coșul de gunoi al unei persoane ar putea fi comoara dumneavoastră. Începeți o afacere care creează produse din materiale reciclate.

De exemplu, un antreprenor ar putea construi suporturi pentru biciclete din plastic reciclat, poate face mobilier din cauciucuri reciclate sau chiar poate folosi oțel inoxidabil reciclat pentru a face sticle de apă.

Luați legătura cu centrele de reciclare și producătorii din zonă și începeți să vă gândiți la moduri în care o afacere ar putea prinde viață.

Investițiile și mașina personală vă pot aduce satisfacții ecologice

  • Investitor într-o companie verde

Multor oameni le place să se implice în investiții. Ce s-ar întâmpla dacă v-ați direcționa investițiile doar pe piața verde?

Investiția în companii ecologice nu numai că ajută aceste companii din punct de vedere financiar, dar le poate ajuta și să se remarce pe piață.

De asemenea, vă puteți plasa banii în startup-uri de mediu.

  • Șofer de transport în comun

Conducerea unei mașini pentru Uber, Lyft sau alte servicii poate părea contraintuitivă pentru a deveni ecologic. Dar luați în considerare un lucru!

Ce s-ar întâmpla dacă ați lucra ca operator de transport partajat în drum spre și de la locul de muncă principal? Transportați oameni ca parte a job-ului și îi lăsați în drum spre serviciu? Oricum faceți traseul respectiv.

Latest news
știri