23.5 C
București
marți, 16 aprilie, 2024

Începând cu anul 2024, Bucureștiul va avea 100 de troleibuze noi

Noile vehicule sunt achiziționate cu fonduri nerambursabile de la Fondul de Mediu și vor beneficia de spațiu destinat cărucioarelor pentru persoanele cu dizabilități

Primarul General al Municipiului București spune că s-a înțeles, “împreună cu reprezentanții firmei Solaris” să livreze cele 100 de troleibuze anticipat față de graficul de livrare propus inițial în procedura de licitație.

Cele 100 de troleibuze sunt achiziționate cu fonduri nerambursabile

Toate cele 100 de troleibuze, achiziționate cu fonduri nerambursabile de la Fondul de Mediu, vor avea 12 m, podeaua complet coborâtă și spațiu destinat cărucioarelor pentru persoane cu dizabilități.

În egală măsură, vor fi dotate cu computer de gestiune management vehicul cu funcții GPS, sistem de informare audio-video, aer condiționat și au o autonomie minimă de 20 de km.

Nicușor Dan: ”Am agreat împreună cu reprezentanții firmei Solaris să livreze cele 100 de troleibuze anticipat față de graficul de livrare propus inițial în procedura de licitație”

Astfel, toate cele 100 de troleibuze vor putea fi livrate în primul trimestru al anului viitor, adică în intervalul ianuarie-martie, față de martie-octombrie 2024. Cele 100 de troleibuze, achiziționate cu fonduri nerambursabile de la Fondul de Mediu, vor avea 12 m, podeaua complet coborâtă, spațiu destinat cărucioarelor pentru persoane cu dizabilități, vor fi dotate cu computer de gestiune management vehicul cu funcții GPS, sistem de informare audio-video, aer condiționat și au o autonomie minimă de 20 de km”, a transmis Primarul General al Municipiului București.

Potrivit edilului, garanția funcționării va fi de minimum 300.000 km de la data punerii în exploatare sau minimum 5 ani.

Latest news
știri