30 C
București
vineri, 5 iulie, 2024

Bucureștiul se va bucura de două noi spații verzi, moderne și sustenabile

Parcurile vor fi amenajate în Sectorul 6 al Capitalei, iar suprafața totală va fi de 3.000 de metri pătrați

Prin intermediul proiectului numit ”Act Today for a Greener Tomorrow: From a Grey City to a Greener One”, două spații verzi moderne și ecologice cu o suprafață totală de 3.000 de metri pătrați vor fi amenajate în București și vor fi deschise publicului în prima jumătate a anului 2024.

Aceste spații vor fi localizate în Sectorul 6 al Bucureștiului, mai exact în zona Parcului Dreptății și pe Bulevardul Preciziei, pe terenurile oferite de ADP Sector 6, transmite publicația Green Report.

Scopul principal al proiectului este de a oferi locuitorilor un mediu sustenabil de relaxare și socializare, transformând astfel aceste zone aglomerate în oaze verzi în mijlocul orașului

În conformitate cu comunicatul emis de inițiatori, proiectul se concentrează pe dezvoltarea urbană durabilă și aplicarea principiilor economiei circulare.

Ambele spații verzi vor fi renovate și amenajate peisagistic, beneficiind de mobilier urban fabricat din materiale reciclabile, precum bănci și pergole din lemn.

Pentru gestionarea apei pluviale și a irigației, se vor instala sisteme de captare și drenare a apei. Totodată, vor fi amplasați senzori de măsurare a calității aerului, pentru a monitoriza și îmbunătăți nivelul de aer curat în aceste zone.

În plus, proiectul va include o infrastructură de colectare separată a deșeurilor și panouri fotovoltaice pentru iluminarea eficientă a spațiilor verzi.

Proiectul va promova educația și conștientizarea cu privire la protejarea mediului înconjurător

Pe lângă facilitățile fizice, cele două spații de regenerare urbană vor oferi puncte de informare pentru cetățeni, unde vor fi disponibile materiale educaționale despre dezvoltarea urbană sustenabilă, accesibile prin scanarea codurilor QR.

În cadrul proiectului, se va implementa și o componentă de educație pentru mediu, care va ajunge în toate școlile din Sectorul 6 prin intermediul unor materiale educaționale video de tip TED.

Director de Comunicare la Asociația CSR Nest: ”Ne bucurăm că putem oferi bucureștenilor aceste spații verzi moderne și sustenabile”

Bucureștiul se numără printre capitalele europene cu cel mai mic număr de metri pătrați de spațiu verde pe cap de locuitor, iar acest proiect reprezintă un pas important în direcția corectă. Ne bucurăm că putem oferi bucureștenilor aceste spații verzi moderne și sustenabile, care vor contribui la îmbunătățirea calității vieții și protejarea mediului înconjurător. Scopul nostru este de a promova conceptul de hub inteligent de regenerare urbană și de a consolida importanța protejării mediului înconjurător”, a declarat Anda Sebesi, Director de Comunicare la Asociația CSR Nest.

Finanțat de Fundația Coca-Cola prin programul lor de finanțare, New World Program, proiectul va fi dezvoltat în parteneriat cu Administrația Domeniului Public Sector 6 (ADP Sector 6) de către Asociația CSR Nest.

spot_img
Latest news
știri