18.9 C
București
marți, 14 mai, 2024

Compania Coca-Cola, cel mai mare poluator de plastic din lume, este somată să reducă producția de plastic de unică folosință

Greenpeace International a demarat o campanie pentru a opri producția și utilizarea excesivă a plasticului de unică folosință de către companii precum Coca-Cola, Nestle și PepsiCo

Organizația internațională Greenpeace face apel la Coca-Cola, cel mai mare poluator de plastic din lume conform auditurilor globale, să diminueze producția de plastic de unică folosință.

În acest sens, organizația a pornit o campanie, atenționând că 99% din plastic este fabricat din petrol și gaze naturale.

Prin urmare, întregul ciclu de producție este dăunător sănătății și alimentează criza climatică.

Greenpeace le cere acționarilor Coca-Cola să găsească soluții globale reale și să se angajeze drastic în:

Reducerea plasticului de unică folosință;

Creșterea sistemelor de reutilizare și reumplere la 50%;

Greenpeace: ”Hai să încheiem epoca plasticului!”

Oceanele noastre sunt sufocate de deșeuri din plastic. Pământul nostru este acoperit de un munte de plastic. Aceste deșeuri nu se descompun niciodată și otrăvesc mediul înconjurător. Industria plasticului ne pune sănătatea și mediul în pericol și trebuie să acționăm acum!”, au transmis membrii organizației pentru protecția mediului.

Coca-Cola este cel mai mare poluator de plastic din lume, urmat de alte companii mari, cum ar fi Nestle și PepsiCo

Aceste companii produc miliarde de articole de plastic de unică folosință care, în fiecare an, ajung în oceane și pe plaje, distrugând ecosistemul marin.

Deși soluțiile sunt disponibile și există exemple de succes în întreaga lume, aceste companii continuă să producă și să polueze, pentru profit.

Petiția poate fi semnată aici

Greenpeace a lansat o petiție pentru a cere companiei Coca-Cola și altor companii să oprească producția de plastic.

Vrem ca aceste companii să se angajeze să reducă drastic producția de plastic de unică folosință. Companiile trebuie să promoveze alternativele ecologice, cum ar fi reutilizarea și refolosirea. Alătură-te mișcării noastre și cere-le companiilor să înceteze să polueze mediul nostru!”, au precizat inițiatorii petiției.

spot_img
Latest news
știri