21.5 C
București
duminică, 22 septembrie, 2024

Bucureștiul dezvoltă un master plan ambițios pentru rețeaua de piste de biciclete

Nicușor Dan a anunțat că opiniile bucureștenilor au avut un rol esențial în crearea infrastructurii cicliste moderne

Primarul General al Municipiului București, Nicușor Dan, a precizat că aproape 6000 de bucureșteni au completat un chestionar cu privire la elaborarea master planului pentru dezvoltarea rețelei de piste de biciclete din Capitală.

Aceste idei și propuneri venite din partea comunității vor fi luate în serioasă considerare de către consultantul responsabil cu elaborarea documentului.

Nicușor Dan: ”Mulțumesc celor aproape 6000 de bucureșteni care au completat chestionarul cu privire la elaborarea master planului pentru dezvoltarea rețelei de piste de biciclete din Capitală. Ideile și propunerile lor vor fi luate în considerare de către consultantul care se ocupă de elaborarea acestui document”

Potrivit edilului Capitalei, master planul pentru dezvoltarea infrastructurii pistelor de biciclete este un document strategic de importanță majoră, care va sta la baza proiectelor pentru o rețea extinsă de piste pentru biciclete în București.

Acest plan va identifica și prioritiza traseele optime, atât pe străzile principale, cât și pe cele secundare, luând în calcul nevoile utilizatorilor actuali sau potențiali, traficul, zonele de interes și dezvoltarea urbanistică a diferitelor zone din oraș.

Firma F.I.P. Consulting SRL a fost selectată pentru elaborarea documentului, iar valoarea contractului este de 530.000 de lei fără TVA. Termenul de finalizare este stabilit pentru primăvara anului viitor.

Această inițiativă reprezintă un pas important în direcția dezvoltării durabile a orașului și în promovarea utilizării bicicletelor ca mijloc de transport alternativ și prietenos cu mediul în București

Noua rețea de piste pentru biciclete va fi integrată cu traseele deja existente sau aflate în curs de execuție și va facilita legătura dintre zonele rezidențiale și cele principale de interes, precum zonele de muncă, educație, zonele comerciale și instituțiile importante.

Planul va asigura, de asemenea, conectarea cu localitățile limitrofe ale Capitalei, promovând utilizarea bicicletelor ca mijloc de transport durabil și eficient.

spot_img
Latest news
știri