Prima ediție a Galei Parteneriatelor ONG-APL și-a desemnat câștigătorii

CÂȘTIGĂTORII PRIMEI EDIȚII A COMPETIȚIEI PARTENERIATELOR ONG-APL pentru un București Social și Solidar au fost premiați ieri, 19 septembrie 2023, în Sala Coloanelor de la ARCUB.

La eveniment au participat peste 80 de persoane, printre care s-au numărat reprezentanți ai autorităților locale, ai societății civile, experți în mediu și domeniul social, academicieni și reprezentanți ai mass-media.

Câștigătorii au fost anunțați în cadrul Galei, iar aceștia sunt:

A – Parteneriate APL-ONG pentru dezvoltare locală durabilă în București.

  • Locul 1: Proiectul „Reciclăm în București” realizat de Asociația Viitor Plus în parteneriat cu Primăria Municipiului București.
  • Locul 2: Proiectul „rCharge cu energie verde” realizat de Asociația Solar Decatlon București – EFdeN în parteneriat cu Primăria Municipiului București.
  • Locul 3: Proiectul „Educație civică activă pentru conservarea resurselor naturale și colectarea separată a deșeurilor în Sectorul 6″ realizat de Asociația Preocupați de Viitor în parteneriat cu Primăria Sectorului 6.

B – Parteneriate APL-ONG pentru incluziune socială în București.

  • Locul 1: Proiectul „Centrul Comunitar Generații” realizat de Fundația Regala Margareta a Romaniei în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6.
  • Locul 2: Proiectul „Help Home” realizat de Asociația Help Autism și Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București în parteneriat cu Protecția Copilului Sector 3.
  • Locul 3: Proiectul „San The Fitoceainărie” realizat de Asociatia Down Plus Bucuresti în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București.

C- Parteneriate APL-ONG din alte domenii relevante pentru dezvoltarea Municipiului București.

  • Locul 1: Proiectul „Cetățenie activă într-o lume digitală” realizat de Asociația GO AHEAD în parteneriat cu Primaria Sectorului 4.
  • Locul 2: Proiectul „EoM – Comunități solidare și incluziune pentru migranții din România” realizat de AIDRom – Asociația Ecumenică a Bisericilor din România în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București.
  • Locul 3: Proiectul „Săptămâna verde în școala ta” realizat de Asociația Pro Reciclare, Nu Depozitare în parteneriat cu Școala Gimnazială Herăstrău.

D – Inițiative care contribuie/au contribuit la dezvoltarea Municipiului București și la rezolvarea unor domenii relevante pentru București și/sau diverse comunități (inițiative cetățenești, ale instituțiilor publice, ale asociațiilor/fundațiilor, voluntari, media etc).

E – Premiul Presei În plus, au fost acordate premii speciale pentru jurnalismul de calitate și implicare în comunitate:

  • Mona Nicolici de la Radio Europa FM.
  • Zoli Toth de la Ecofrecvența (RFI Romania).
  • Alina-Elena Vasiliu de la Ziarul Financiar.

Felicitări tuturor câștigătorilor!

Această gală este parte integrantă a proiectului „Noul București – O capitală a tuturor” (cod proiect MySMIS131435, cod SIPOCA 1085), finanțat prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020, Componenta 1 CP14/2021, pentru regiunea mai dezvoltată, având ca scop consolidarea capacității ONG-urilor și partenerilor sociali de a se implica în formularea și promovarea dezvoltării la nivel local. Proiectul este implementat de către Asociația Ateliere Fără Frontiere în parteneriat cu Primăria Sectorului 3 și Primăria Municipiului București. Valoarea proiectului se ridică la 375.870,46 lei, din care 294.682,45 lei reprezintă cofinanțarea UE.

Gala Parteneriatelor ONG-APL în câteva imagini