6.1 C
București
miercuri, 6 decembrie, 2023

O parte din fosta zonă a Parcului Grozăveşti va reveni în patrimoniul Sectorului 6

Parcul se va extinde pe o suprafață de aproximativ 3 hectare

Guvernul a decis că terenul de 11.000 de metri pătraţi din fosta zonă a Parcului Grozăveşti să revină în patrimoniul Sectorului 6.

Zona a fost evaluată la 26 de milioane de lei, iar acest teren va ajunge în administrarea Consiliului Local Sector 6.

Fosta zonă a Parcului Grozăveşti va fi transformată într-un parc modern

Această iniţiativă reprezintă un pas semnificativ către obiectivele noastre, apropiindu-ne de crearea unui mediu mai verde şi mai plăcut pentru locuitorii noştri. Ne angajăm să continuăm eforturile pentru a transforma această zonă într-un parc modern şi atrăgător pentru comunitatea noastră”, a spus viceprimarul Mihaela Ştefan.

La rândul său, primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a explicat că prin colaborarea şi comunicarea PMB cu Ministerul Dezvoltării a reuşit să obţină aprobarea acestui proiect de Hotărâre de Guvern.

Primarul Sectorului 6 din București: ”Instituţiile centrale şi cele locale colaborează”

Uite că instituţiile centrale şi cele locale colaborează. Chiar dacă a durat, prin tenacitate, multe telefoane de lămurire şi prin intermediarea comunicării dintre PMB şi Ministerul Dezvoltării am reuşit să obţin astăzi această Hotărâre de Guvern pentru dumneavoastră”, a transmis Ciprian Ciucu, prin intermediul unei postări publicate pe contul de Facebook.

Consiliul General va trebui să voteze preluarea

Ciprian Ciucu a adăugat că, pentru moment, terenul nu a ajuns in administrarea sectorului 6.

Consiliul General trebuie să voteze preluarea, urmând a se face un protocol de preluare cu Guvernul, apoi se dă o Hotărâre de Consiliu General prin care primăria va prelua administrarea.

Eu voi pune pentru 2024 bani în buget și chiar ne apucăm de proiectare. Dar totul depinde dacă PMB se mișcă sau nu ca să avem 3 hectare de parc nou anul viitor”, a conclus edilul Sectorului 6.

Latest news
știri