16.5 C
București
vineri, 20 septembrie, 2024

Peste 13.000 de plăți făcute prin intermediul cardurilor de energie

Românii au început deja să utilizeze cu succes cardurile de energie

Nu mai puțin de 4,3 milioane , adică peste 13.000 de plăți au fost făcute de către Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene. Mai exact, s-au făcut 13.012 plăţi cu cardurile de energie în valoare de 4.375.605 lei. Luni a fost prima zi când în care beneficiarii ajutoarelor au putut face plăţi cu cardurile de energie și iată că s-au înghesuit. De altfel ministerul reamintește faptul că informaţii despre cardurile de energie, dar și îndrumări sunt disponibile la call center-ul Poştei Române: 0319966. 

Totodată, instituția amintește beneficiarilor că pot să folosească ajutorul pentru plata facturilor la energie în următoarele moduri:

a) Direct la poştaş;

b) La orice oficiu poştal din mediul urban sau la oficiul poştal în raza căruia îşi are domiciliul beneficiarul, în mediul rural;

c) Online, prin intermediul aplicaţiei informatice pe care Poşta Română o pune la dispoziţie.

Acte necesare pentru efectuarea plăților

Iar pentru efectuarea de plăți sunt necesare următoarele documente:

* cardul de energie valabil la data la care se efectuează plata prin servicii de mandat poştal, în original;

* actul de identitate al beneficiarului de sprijin, în original;

* documentul/documentele justificativ/justificative prin care face dovada datoriei curente şi/sau restante faţă de furnizorul de energie şi/sau, după caz, faţă de asociaţia de proprietari/locatari.

Dacă vorbim despre actele justificative, acestea inclusiv certificatul de validare a datoriei trebuie arătat în original, iar facturile la energie pot fi prezentate în original sau arătate pe telefon, în format electronic.

1,7 milioane de carduri distribuite deja

Dacă vorbim despre cazul unui reprezentat legal, acesta va arăta și împurenicirea în orginal, actul său de identitate, actul de identitate al beneficiarului de sprijin în original, certificatul de naştere al minorului, dacă este cazul. Până în acest moment, Poşta a distribuit cardurile în 1,7 milioane de gospodării. Este vorba despre situațiile unde nu a fost nevoie de niciun fel de clarificare privind eligibilitatea. Alte 700.000 de carduri vor ajunge la cei îndreptăţiţi în baza OUG 166/2022 în perioada următoare.

spot_img
Latest news
știri