10.7 C
București
joi, 2 ianuarie, 2025

Greenpeace România: ”O suprafață de 12 hectare din Parcul IOR-Titan, echivalentul a 12 terenuri de fotbal, e pe cale să dispară pentru totdeauna din patrimoniul verde al Bucureștiului”

Bucureștenii sunt chemați la protest

Organizația Greenpeace România a anunțat că sâmbătă, 25 martie, va avea loc un protest pașnic care are ca scop salvarea unei arii importante din Parcul IOR din Capitală.

Potrivit membrilor Greenpeace, o suprafață de 12 hectare din Parcul IOR, echivalentul a 12 terenuri de fotbal, e pe cale să fie pierdută pentru totdeauna din patrimoniul verde al comunității bucureștene.

Manifestanții au ales ca formă de protest să se adune la gura de metrou Titan, în intersecție.

În egală măsură, inițiatorii evenimentului au ținut să precizeze că acțiunea este una civică și apartinică.

Greenpeace România: ”Vino cu familia, prietenii, vecinii tăi pentru o întâlnire pașnică a comunității noastre pornită din inima cartierului, de către Grupul de Inițiativă Civică IOR – Titan”

Un oraș nu poate să respire cărămizi, borduri și betoane. Orașul este construit din comunități iar acestea se destramă în absența unui mediu natural sănătos. Interesul cetățenilor trebuie prioritizat în fața interesului privaților. Nu e vorba doar de IOR sau Titan, ci de întregul București”, se arată în comunicatul publicat astăzi, 21 martie, pe contul de Facebook.

Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a respins recursul primarului Sectorului 3, Robert Negoiță, în cursul lunii octombrie 2022. Edilul cerea anularea retrocedării unei părți din parcul IOR (Alexandru Ioan Cuza)

Decizia este definitivă și irevocabilă, lăsând primarul fără nicio șansă de a-și recupera terenul.

Cu toate acestea, trebuie menționat faptul că suprafața de 112.339 mp din parcul IOR (zona Potcoava-Titan) a fost inițial restituită în natură prin dispoziția primarului general al Bucureștiului nr. 4333/18.05.2005, în timpul mandatului lui Adriean Videanu.

Această suprafață de teren aflată în proprietatea Mariei Cocoru a fost subiectul mai multor litigii, care au împiedicat dezvoltarea parcului și au cauzat un prejudiciu ireparabil mediului înconjurător.

spot_img
Latest news
știri