-2.4 C
București
miercuri, 15 ianuarie, 2025

Morgan Freeman și-a transformat ferma de 124 de acri din Mississippi într-un sanctuar de albine

Actorul s-a apucat de apicultură și are grijă de mii de albine de la ferma sa.

Morgan Freeman, actorul, regizorul de film și filantropul a adăugat un nou titlu numelui său: Beekeeper, încă din 2019. Celebritatea în vârstă de 81 de ani a decis să-și transforme ferma de 124 de acri din Mississippi într-un sanctuar de albine. Incursiunea lui Freeman în apicultura a început în 2014, unde a discutat despre noul său hobby cu Jimmy Fallon în timpul The Tonight Show. Freeman s-a apucat de apicultură cu doar câteva săptămâni înainte de a apărea în emisiune și a vorbit despre experiența sa în păstrarea albinelor și despre necesitatea de a conserva și salva albinele sălbatice pentru medii sănătoase. În cadrul interviului său, Freeman a vorbit puțin despre motivația pentru care a început să apicultura.

Freeman, apărătorul albinelor

„Există un efort concertat pentru readucerea albinelor pe planetă… Nu ne dăm seama că ele sunt fundamentul, cred, a creșterii planetei, a vegetației…” Freeman a importat 26 de stupi de albine din Arkansas la ferma sa din Mississippi. Acolo, actorul lucrează pentru a hrăni albinele cu zahăr și apă și a ajutat la plantarea arborilor de magnolie, lavandă, trifoi, etc. Freeman a adăugat că nu poartă niciodată costum de albine sau pălărie de albine și nu l-au înțepat încă. În acest moment doar le hrănește doar și nu are nicio intenție să culeagă miere sau să perturbe stupii. Instituția din America care se ocupă de apicultură a evidențiat tulburarea colapsului coloniilor ca fiind o cauză principală a declinului albinelor în ultimii cinci ani. Declinul continuu al coloniilor de albine poate duce la o serie de probleme ecologice și agricole, deoarece albinele joacă rolul de polenizator cheie pentru plante.

Administrația Trump rol decisiv în extincția albinelor

Administrația Trump a anulat interdicțiile privind utilizarea pesticidelor care distrug albinele aceasta fiind una dintre posibilele cauze. Interdicția a împiedicat utilizarea pesticidelor neonicotinoide (neonice), care au fost legate de scăderea populațiilor de albine sălbatice din întreaga lume. Combinația dintre aceste pesticide și culturile OMG-uri rezistente la insecte au dus la moartea pe scară largă a coloniilor de albine. Cercetările, publicate în revista Science, leagă populațiile în scădere de albine de o combinație de paraziți, pesticide și pierderea habitatului. Deși nu există nicio dovadă că albinele vor dispărea în curând, scăderea populațiilor de albine va continua să aibă efecte de unda asupra vegetației sălbatice și a culturilor agricole din întreaga lume.

spot_img
Latest news
știri